• 6 Μαΐου 2024,

Τελειώνουν οι εκπτώσεις, αλλάζει το απογευματινό ωράριο στην αγορά

 Τελειώνουν οι εκπτώσεις, αλλάζει το απογευματινό ωράριο στην αγορά

Μαζί με το Καλοκαίρι και τον Αύγουστο τελειώνουν στην αγορά της Καβάλας οι καλοκαιρινές εκπτώσεις.

Η τελευταία μέρα των καλοκαιρινών εκπτώσεων είναι η αυριανή. Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει ότι από την Τετάρτη 1η Σεπτέμβρη επανέρχεται το φυσιολογικό ωράριο στην αγορά. Τα καταστήματα δηλαδή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα λειτουργούν 8:00 με 2:00 το πρωί και 6:00 με 9:00 το απόγευμα και το βράδυ. Η φετινή περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων στην αγορά της Καβάλας ήταν καλή δεδομένης και της αυξημένης κίνησης καταναλωτών. Γεγονός που στηρίχθηκε στην τουριστική κίνηση.

Τα σχόλια των επαγγελματιών είναι θετικά:

«Καμία σχέση δεν έχει το καλοκαίρι του 2021 με το καλοκαίρι του 2020» αναφέρουν καθώς ετοιμάζονται στη διάρκεια του φθινοπώρου να κάνουν νέες παραλαβές εμπορευμάτων αφού πια είναι κοντά ο επόμενος χειμώνας. Σημειώνουμε ότι παραδοσιακά στις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη συνεχίζονται καλές τιμές μέσω της διαδικασίας των προσφορών.

Εντός των ημερών ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης θα ταξιδέψει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορείου Ελλάδος και στην Αθήνα θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα κλιμακωθεί η προσπάθεια των μικρομεσαίων οι επιστρεπτέες προκαταβολές να τύχουν μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από το κράτος και να γίνουν μη επισκέπτες.

Στην αγορά της Καβάλας τα χαρακτηριστικά της κίνησης τροποποιούνται και αλλάζουν, αν και όπως φαίνεται τουρίστες θα υπάρχουν και τον Σεπτέμβρη. Τα βιβλιοπωλεία και χαρτοπωλεία ετοιμάζονται για τη σχολική περίοδο. Στις βιτρίνες αυτών των καταστημάτων υπάρχουν ήδη σχολικά είδη με προτεραιότητα τις σχολικές τσάντες.


Αναβάλλεται η έκθεση του Επιμελητηρίου της Ξάνθης:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο για τις εκθέσεις σε κλειστούς όσο και σε υπαίθριους χώρους, τη μεγάλη ανησυχία των εκθετών μας για τους κανόνες που θα ισχύσουν κατά την περίοδο που έχει προγραμματιστεί να γίνει η Έκθεση «Ξάνθη 2021», το γεγονός ότι οι φετινές Γιορτές Παλιάς Πόλης θα διεξαχθούν υπό προϋποθέσεις αυστηρών μέτρων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των εκθετών αλλά και των επισκεπτών που θα εισρεύσουν στην Έκθεση, με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε την αναβολή της Έκθεσης «Ξάνθη 2021».

Δεσμευόμαστε ότι με την πρώτη ευκαιρία και εφόσον υπάρξει υγειονομική κανονικότητα στην περιοχή μας, θα πραγματοποιήσουμε την Έκθεση, είτε σε υπαίθριο είτε σε κλειστό χώρο (Αμοιρίδειο). Ευχαριστούμε θερμά: το Δήμο Ξάνθης που ως συνδιοργανωτής «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία μας, την Π.Ε. Ξάνθης για την προσπάθεια να ενισχύσει την Έκθεση, την εταιρεία ΔΕΔΑ Α.Ε. που μας εμπιστεύθηκε ως Μέγας Χορηγός και τη ΣΕΚΕ Α.Ε. για τη μεγάλη στήριξη που μας προσέφερε από την πρώτη στιγμή. Φυσικά ευχαριστούμε όλους αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή στην Έκθεσή».

Διαβάστε επίσης