Αύξηση κλινών στη Θάσο με έμμεσο τρόπο

 Αύξηση κλινών στη Θάσο με έμμεσο τρόπο

Στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου την οποία διανύουμε οι επενδυτικές πρωτοβουλίες στη Θάσο που συνδέονται με την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και αρκετές. Προχθές η ΠΡΩΙΝΗ δημοσίευσε την είδηση για το εμπορικό κέντρο, το πρώτο του νησιού, που θα κατασκευαστεί σε περιοχή κοντά στον Ποτό.

Η πολεοδομία Καβάλας την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε αιτήματα κι εξέδωσε πολεοδομικές άδειες για επιπλέον τουριστικές κατοικίες. Έτσι αυξάνονται εμμέσως οι κλίνες στο νησί, αν και σε καμία των περιπτώσεων δεν υπάρχει κάτι εντελώς καινούργιο, μια μεγάλη δηλαδή ξενοδοχειακή μονάδα.

Η πολεοδομία Καβάλας, πάντα για το νησί της Θάσου, εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες άδεια για έξι επιπλωμένες κατοικίες σε περιοχή κοντά στις Αλυκές. Ικανοποίησε παρόμοιο αίτημα στην ίδια περιοχή για πέντε ακόμη επιπλωμένες κατοικίες, ενώ εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την κατασκευή δύο νέων ορόφων σε υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού.

Όλα τα προαναφερόμενα δείχνουν ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες της Θάσου ποντάρουν στην τουριστική δραστηριότητα, ποντάροντας ότι το ενδιαφέρον Ελλήνων και κυρίως ξένων τουριστών θα είναι αυξημένο και τα επόμενα καλοκαίρια.

 

******

Διαβάστε επίσης