• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς επιβεβαίωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το χρονοδιάγραμμα καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες του Δήμου Παγγαίου. Μάλιστα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με την ανακοίνωση του αναφέρεται σε έκτακτη ενίσχυση των σταφυλοπαραγωγών με συνολικό ποσό 2 εκ ευρώ μέσω κονδυλίων de minimis. Αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή η απαραίτητη νομοθετική διαδικασία. Η αναφορά στο θέμα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε το Σάββατο, στα εγκαίνια έκθεσης στην πόλη των Σερρών.

 

Αύριο ή μεθαύριο θα απολογηθεί στον Ανακριτή Καβάλας ο δράστης της δολοφονίας του 52χρονου στη Χρυσούπολη. Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Ν. Καβάλας οι εμβολιασμοί της δ’ δόσης. Εντός της εβδομάδας επανέρχεται στο κτίριο του 12ου Δημοτικού το 12ο Νηπιαγωγείο. Παράταση έδωσε με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη. Όλο το έργο πρέπει να έχει τελειώσει ως τον Δεκέμβρη του 2023. 11 άνδρες κάτοικοι Καβάλας καταδικάστηκαν στο Τριμελές για ψευδορκία των επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης το 2014. Ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 32 μηνών, οι υπόλοιποι σε φυλάκιση 6 μηνών. Στη νέα διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ εξελέγη χθες ο Παναγιώτης Αρσονιάδης.

 

60χρονος κάτοικος Ελευθερούπολης πνίγηκε ενώ έκανε ψαροντούφεκο κοντά στο λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας. Αρνείται την σε βάρος του κατηγορία ο καπετάνιος φέρι μποτ που φέρονταν να είναι μεθυσμένος ενώ επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο στη γραμμή της Κεραμωτής. Λόγω μη σωστής έκδοσης αποδείξεων η Διεύθυνση Εμπορίου Καβάλας επέβαλε πρόστιμο 1.000 σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης. Ληστές έδρασαν την Παρασκευή σε κατοικίες στο Ελαιοχώρι, τις Ελευθερές και στη Μουσθένη. Αναζητούνται από την Αστυνομία. Δύο ακόμη περιπτώσεις σύλληψης διακινητών και παράτυπων μεταναστών στο Ν. Καβάλας το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο. 14 υποψήφιοι για την εκλογή νέας διοίκησης στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

 

Στο Ιρακινό Κουρδιστάν ταξιδεύει για να λάβει μέρος σε εκδήλωση αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου στο Ακόντισμα. Ανακοινώθηκε διαδικασία επιστροφής χρημάτων σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια. Σωματεία συνταξιούχων της ΑΜΘ έχουν συνάντηση αύριο το πρωί στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο. 5 τάμπλετς δώρισε στο Δήμο Καβάλας η Εθνική Τράπεζα.

 

Ο ΑΟΚ νίκησε σε φιλική αναμέτρηση το Σάββατο το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου εξασφάλισε προσωρινή άδεια λειτουργίας το κολυμβητήριο.

 

Διαβάστε επίσης