Ομόφωνα η παράταση στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη!

 Ομόφωνα η παράταση στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη!

Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας κλήθηκε να χορηγήσει τη δεύτερη παράταση στο γνωστό έργο επί της πλατείας Καπνεργάτη, των γύρω δρόμων κτλ.

Ο ανάδοχος αιτήθηκε την παράταση λόγω όσων έγιναν κυρίως στο τμήμα της οδού Κασσάνδρου, το οποίο όπως είναι γνωστό μετατρέπεται σε πεζόδρομο. Είναι το τμήμα της οδού μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με τον ανάδοχο οι εργασίες στο σημείο καθυστέρησαν λόγω άλλων έργων και δικτύων. Με τον ανάδοχο και το αίτημα του συμφώνησε η αρμόδια τεχνική υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στην οδό Κασσάνδρου δούλεψαν για τα δίκτυα και τις υποδομές τους (καθυστερώντας τις βασικές εργασίες) οι: ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΥΑΚ, ΔΕΔΑ (φυσικό αέριο), ΟΤΕ και Vodafone.

Όλα αυτά φαίνεται να έχουν τελειώσει. Οι εργασίες από την προηγούμενη εβδομάδα «πέρασαν» σε ένα πιο ουσιαστικό μέρος, κατασκευάζεται ο πεζόδρομος. Φυσικά και έχουν μέλλον μπροστά τους. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα του αναδόχου και το προσωπικό που θα διαθέσει για τις εργασίες. Αλλιώς εξελίσσεται ένα έργο με λίγους εργάτες κι αλλιώς με πολλούς. Η φύση των εργασιών ωστόσο δεν φαίνεται να είναι δύσκολη, περίπλοκη κτλ.

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας συμφώνησε στη χορήγηση παράτασης. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Σύμφωνα με αυτήν το έργο ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη με επεμβάσεις στις γειτονικές οδούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τέλος Δεκέμβρη του 2023.

Ειδικότερα αναφέρεται ημερομηνία 15-12-2023. Σημειώνουμε ότι προς το παρόν εργασίες γίνονται μόνο στην Κασσάνδρου και καμία απολύτως στην πλατεία Καπνεργάτη. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι πολύ συγκεκριμένη για τα επιμέρους τμήματα του έργου κι έτσι σημειώνει τα ακόλουθα:

Για την οδό Κασσάνδρου (βόρειο τμήμα) ο ανάδοχος έχει προθεσμία για να κατασκευάσει τον πεζόδρομο ως τις 15 Νοέμβρη 2022. Για την πλατεία Καπνεργάτη και την οδό Αβέρωφ ως 15 Ιουνίου 2023. Τέλος για τα έργα πρασίνου- εξοπλισμούς και λοιπά δίκτυα ως τις 15 Δεκέμβρη του 2023. Δηλαδή ως την τελική ημερομηνία του έργου.

Διαβάστε επίσης