Ένοχοι για ψευδορκία των επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας το 2014

 Ένοχοι για ψευδορκία των επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας το 2014

Κατηγορούμενοι για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση των επικεφαλής αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας το 2014, 12 συμπολίτες ήταν την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί σε επιχείρηση της αστυνομίας αρχές του 2014 καθώς κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης χασίς. Κι ενώ η αρχική υπόθεση πήρε το δρόμο της (δικάστηκε ήδη στα δικαστήρια), μεσολάβησε καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης αμέσως μετά τη σύλληψη και των 12. Αρχικά υπήρξε μια ανώνυμη καταγγελία και μια έρευνα για το περιεχόμενο της που έκαναν οι Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί κατηγορούνταν ότι άσκησαν βία σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, στέρησαν σε αυτούς τα δικαιώματα τους. Στη δίκη της περασμένης Παρασκευής οι ισχυρισμοί υποστηρίχτηκαν από τους κατηγορούμενους, άλλος λίγο κι άλλος περισσότερο, αλλά το δικαστήριο δεν πείσθηκε. Στηριγμένο στο απαλλακτικό της έρευνας των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από τους 12 κατηγορούμενους αθωώθηκε ένας. Ο βασικός όπως αποδείχθηκε κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 32 μηνών! Κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών.

Οι υπόλοιποι 10 καταδικάστηκαν μόνο για ψευδορκία σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών κάθε ένας. Άπαντες οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα της έφεσης. Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο με πρωτοβουλία και μήνυση των αξιωματικών και πρώην αξιωματικών της Διεύθυνσης Καβάλας. Σε συνέχεια της έρευνας που έγινε σε βάρος τους.

Διαβάστε επίσης