• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Τεράστιο πρόβλημα αυτήν την περίοδο για τους ελαιοπαραγωγούς της Θάσου. Τα δέντρα παρουσιάζουν ακαρπία, ορισμένες ελιές ξεράθηκαν! Αιτία οι καιρικές συνθήκες. Ο ήπιος Χειμώνας και η παρατεταμένη περίοδος ζέστης μαζί με την ανομβρία. Η παραγωγή λαδιού στο νησί είναι σε μεγάλη μείωση. Οι συνεταιρισμοί της Θάσου απευθύνουν επιστολή στους αρμόδιους, ζητούν αποζημίωση αφού κάτι τέτοιο και με τα σημερινά δεδομένα δεν το προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Αρκετές ζημιές σε διάφορα σημεία του Νομού προκάλεσε η σύντομη κακοκαιρία το πρωί του Σαββάτου. Γερανός και δύτης θα βγάλουν τέντα από τη θάλασσα, ξεκόλλησε από κατάστημα εστίασης στο ΝΟΚ. Αρχικά έπεσε πάνω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος. Μετά από έλεγχο του τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Καβάλας, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στο κυλικείο του Νοσοκομείου. Νέα καταστήματα ένδυσης ετοιμάζονται να λειτουργήσουν στην αγορά, ένα τέτοιο θα υπάρξει στο πρώην Καφέ 18. Αλλαγή επενδυτή στο ακίνητο της πρώην κλινικής «Μητέρα». Η διοίκηση του Νοσοκομείου θα καθαρίσει το οικόπεδο πάνω από το κτίριο με στόχο να μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με επιβατικό, το περιστατικό έγινε μπροστά από τα δημοτικά κοιμητήρια. Την Παρασκευή σκοτώθηκε σε τροχαίο κοντά στο Αγίασμα 39χρονη αλλοδαπή.  Σειρά κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν για τις επόμενες μέρες τα σωματεία του ΠΑΜΕ, στο Δημοτικό Κήπο η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο. Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη συναντήθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης. Στη γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων στο Αγρίνιο έλαβε μέρος ο Μάρκος Δέμπας.

Με δήλωση του τάσσεται κατά της απορρόφησης των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας από το Δημοκρίτειο. Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας.

Το 2024 θα υλοποιηθεί στη Βιομηχανική Περιοχή η πολυσυζητημένη επένδυση της αιθυλικής αλκοόλης.

Η Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας ετοιμάζει έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς, την εγκαινιάζει το Σάββατο στη Μ. Λέσχη. Φοιτητές από τη Θεολογική σχολή του Βελιγραδίου επισκέφθηκαν την Παρασκευή την Καβάλα.

Νευρικός και αγχωμένος ο ΑΟΚ παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Πανθρακικό. Άνετη νίκη του Νέστου. Νίκησαν ΓΣΕ και Ένωση. Πάλεψαν αλλά έχασαν οι Πάνθηρες. Ηττήθηκε και η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας. Άρχισε το Σαββατοκύριακο το Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ.

 

Διαβάστε επίσης