• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Τον Σεπτέμβρη πρόκειται να επισκεφθεί την Καβάλα για να παρουσιάσει τα σχέδια του όσον αφορά το νέο λιμάνι ο κ. Γιάννης Χαραλαμπάκης. Πρόκειται για τον επικεφαλής του σχήματος που αναλαμβάνει με υπο παραχώρηση το «Φίλιππος Β’». Πρόθεση του κ. Χαραλαμπάκη είναι να απευθυνθεί τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους τοπικούς φορείς και παράγοντες. Φήμες αναφέρουν ότι θα κατασκευαστούν γερανογέφυρες προκειμένου το νέο λιμάνι να μπορεί να εξυπηρετεί και κοντέϊνερ. Φορτία που εδώ και χρόνια έπαψαν να φθάνουν σε αυτό. Πριν το τέλος του έτους θα λήξει και το διαδικαστικό, με την υπογραφή της σύμβασης με το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 10 νηπιαγωγεία και 24 δημοτικά σχολεία του Νομού Καβάλας που θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας από τον Σεπτέμβρη ως τις 5.30 το απόγευμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν οι γονείς των μαθητών. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε παραλίες του Ν. Καβάλας. Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες της KavalaExpo 2022, η έκθεση του Επιμελητηρίου θα γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο 7 με 10 Οκτώβρη. Μειώθηκαν στους 29 οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο.  Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα έργο διαγραμμίσεων εκεί που πρόσφατα έγινε ασφαλτόστρωση. Μικρές παρεμβάσεις στο δρόμο της ΜΟΜΑ. Τραυματισμοί οδηγών δικύκλων σε τροχαίο στη Ραψάνη, μετά από πτώση του δικύκλου σε γκρεμό στην Αλυκή της Θάσου.

 

Με απόφαση της υπηρεσίας ΑΜΘ του Υπουργείου Τουρισμού ανακαλείται άδεια λειτουργίας μικρού ξενοδοχείου στη Θάσο επειδή δεν ανανέωσε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας των εγκαταστάσεων του. Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης σε Καβάλα και Θάσο του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας. Σε εκκρεμότητα η επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου. Με τον Χρήστο Τριαντόπουλο συναντήθηκε ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό του υποσχέθηκε νέα σύσκεψη όλων όσων εμπλέκονται στο θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών του Δήμου Παγγαίου. Θετικός στον κορωνοϊό αλλά χωρίς συμπτώματα ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Θετικοί και οι Αντιδήμαρχοι Μιχαηλίδης- Ιακωβίδης. Συλλήψεις σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα για κατοχή και διακίνηση κοκκαϊνης και χασίς ανακοίνωσε η Α.Δ. Καβάλας.

 

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Εσθονίας συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μια ακόμη έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ αγνοεί εντελώς τον οδικό τουρισμό στην ΑΜΘ. Με εκδήλωση του ο συνοικιακός σύλλογος του Αγίου Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τους εθελοντές πολίτες των πρόσφατων εκδηλώσεων του. Και ο Δήμος Καβάλας συνεχάρη την Μαριάννα Λαζάρου, πολύτεκνη μητέρα που εισάγεται στην Ιατρική σχολή.

 

Συνεχίστηκαν χθες οι επαφές του Ερασιτέχνη ΑΟΚ με ποδοσφαιριστές για να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας. Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατίθενται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης