• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν Δήμος Καβάλας και Νοσοκομείο. Τις επόμενες μέρες δύο μηχανήματα του Δήμου θα αρχίσουν εργασίες διαμόρφωσης στο οικόπεδο πάνω από το νοσηλευτικό ίδρυμα ώστε εκεί να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης. Οι εργασίες θα γίνουν στο εύκολο τμήμα του οικοπέδου και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα. Αναμένεται να δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις στάθμευσης. Για την εκτέλεση του έργου θα υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων απαραίτητη προγραμματική σύμβαση. Το Νοσοκομείο εξασφάλισε κι άλλες θέσεις στάθμευσης σε χώρο της ιεράς Μονής του Αγίου Σίλα.

 

Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες πέταξαν μπογιά στο μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων. Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα, το μνημείο καθάρισε η υπηρεσία του Δήμου. Αυτήν την ώρα στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας η χειροτονία του πατέρα Παύλου σε Επίσκοπο Θεσπιών. Εντός της εβδομάδας αναμένεται νέα αύξηση των μεταναστών στη δομή του «Ασημακοπούλου». Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε στο Μονομελές επιχειρηματίας λόγω χρέους 100.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ. Ένα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο μεταφοράς φορτηγών στη Μυτιλήνη έκανε χθες από το λιμάνι της Καβάλας το πλοίο Ιωσήφ Κ. Κανονικά θα γίνει σήμερα το δρομολόγιο του Aqua Blue. Με καθυστέρηση αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι το Myconos.

 

Υπό την προεδρία του Νίκου Παναγιωτόπουλου συνεδρίασαν πρώτη φορά στη Βουλή τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ. Στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών που αναρτήθηκαν σε ενημερωτική ιστοσελίδα, παρουσιάζουν το Δήμο Νέστου να είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου σε διαδικασία διάλυσης, σε εφαρμογή του νέου νόμου. Σύμφωνα με τον Ανέστη Δημητριάδη, όσα προβλέπει η νέα νομοθεσία είναι δύσκολο να προλάβουν να γίνουν ως το τέλος του έτους. Προβλήματα μειωμένης παραγωγής σε τις καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα των κτηνοτρόφων, συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Λίγοι οικοδόμοι στη χθεσινή διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

 

Υπό προετοιμασία σημαντική τουριστική επένδυση στην Κεραμωτή. Συλλήψεις δύο ατόμων στην Καβάλα για περιπτώσεις ναρκωτικών ουσιών. Αύριο και μεθαύριο εθελοντική αιμοδοσία στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, οργανώνεται από το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας.

 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζει την προετοιμασία του για το ματς της Μηχανιώνας ο ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης