ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θανάσης Βούρδας μνημόνευσε σε ομιλία του που έγινε σε συνέδριο στην Αθήνα τόσο την Σιδηροδρομική Εγνατία όσο και την δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου σε λιμάνια όπως το νέο λιμάνι Καβάλας. Για το αναλογικό σύστημα διοδίων τόνισε ότι ο σχετικός διαγωνισμός εξελίσσεται. Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα η Σιδηροδρομική Εγνατία που περιλαμβάνει και την Καβάλα θα δημιουργήσει έναν «διατροπικό διάδρομο» μεταφορών που θα παρακάμπτει τον Βόσπορο.

 

Λόγω εκλογών καθηγητών- δασκάλων –νηπιαγωγών δεν λειτουργούν σήμερα όλα τα σχολεία του Νομού. Άρχισαν χθες σε 12 δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας τα δωρεάν σχολικά γεύματα. Ποσό 160.000 ευρώ περίπου θα εισπράξει ο Δήμος Παγγαίου από το Υπουργείο Εργασίας για να το διαθέσει στις κατασκηνώσεις της Ν. Περάμου. Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν 4 πρόσφατα απολυμένοι της ΒΦΛ, ζητούν να επανέλθουν στην εργασία. Πολύ καλά είναι τα νέα των προκρατήσεων για τη Θάσο, από την τουριστική έκθεση του Λονδίνου που συνεχίζεται όλη την εβδομάδα. Στάση εργασίας κάνουν αύριο τα αυτοκίνητα Ταξί της Καβάλας.

 

Ο Δήμος Νέστου κατέθεσε προσφυγή στο Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να επανέλθει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών στο λιμάνι της Κεραμωτής. Δωρεά 5.000 ευρώ από εταιρία της ΒΦΛ στο Δήμο Καβάλας. Ένα παγκάκι τοποθέτησε ο Δήμος μπροστά από το ταχυδρομείο, στη θέση περιπτέρου που απομακρύνθηκε αφού για καιρό ήταν ανοίκιαστο. Εκδήλωση με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων πραγματοποιεί το απόγευμα στη Δ. Καπναποθήκη η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Εντός του έτους η πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο. Αντιπροσώπους στο υπηρεσιακό συμβούλιο ψηφίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. Απεργούν στις 14 Νοέμβρη οι οικοδόμοι του Νομού μας.

 

Στις 21 Νοέμβρη πραγματοποιείται πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα του Όσκαρ. Θεατρικές παραστάσεις στο τέλος του μήνα στη Στέγη, από το Εργαστήρι Θεάτρου Καβάλας. Ημερίδα για το μητρικό θηλασμό πραγματοποιούν το απόγευμα στο Λούσυ ο Ιατρικός Σύλλογος και το Νοσοκομείο. Ο Σμάραγδος Κρεμύδας εξελέγη εκ νέου πρόεδρος της ένωσης τυφλών ΑΜΘ.

 

Ο Νίκος Χουχούμης νέα μεταγραφή της Energean Kavala BC. Προπόνηση στο Κρυονέρι για τους παίκτες του ΑΟΚ, 10 μέρες εκτός προγράμματος ο Μπαρέτας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης