• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Σε αυξημένη επιφυλακή θα είναι και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλο το Ν. Καβάλας. Από τη μια η ζέστη, από την άλλη οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν συνθήκες που ευνοούν τις πυρκαγιές. Αυξημένες οι περιπολίες σε όλες τις δασικές περιοχές, ενεργοποιήθηκαν εθελοντές ενώ γίνεται παρατήρηση από συγκεκριμένα σημεία τόσο προς το Σύμβολο όσο και στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Ρόλο φυσικά παίζει και η παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ισχυροί άνεμοι στο Ν. Καβάλας θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο. Η ιστοσελίδα METEOKAV αναφέρει ότι η χθεσινή και η σημερινή μέρα θα είναι για το Ν. Καβάλας και έως σήμερα, οι θερμότερες του Καλοκαιριού.

 

Πρωτοφανείς τουριστικά είναι οι καταστάσεις αυτής της περιόδου στο Ν. Καβάλας, η ζήτηση δωματίων περιγράφεται και είναι τεράστια. Για Καλοκαίρι σημείο αναφοράς, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Αντώνης Μιτζάλης. Αυξημένη η κίνηση αυτοκινήτων και επιβατών χθες από το λιμάνι της Καβάλας προς τη Θάσο. Αποφασίστηκαν και υλοποιούνται από χθες το απόγευμα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον κόμβο της Νέας Ηρακλείτσας. Σύσκεψη για το θέμα έγινε χθες στην Π.Ε. Καβάλας Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, δεν δημιουργούν καμία ανησυχία μετρήσεις που έγιναν και συνεχίζονται στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου Αντόνοβ. Παραμένουν πολλοί οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Με ανάρτηση του ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας Γιώργος Τεπελόπουλος μνημονεύει τις δυσκολίες της λειτουργίας του Νοσοκομείου ειδικά από τη λειτουργία νέας κλινικής κορωνοϊού και μετά.

 

Νεκρές θαλάσσιες χελώνες στις παραλίες Νέας Καρβάλης και Ρέμβης. Με 40 περίπου επιβάτες χθες στο λιμάνι το ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Sea Cloud II. Θα ξανάρθει την Παρασκευή. Σύλληψη διακινητή και παράνομων μεταναστών πάλι χθες στο Ν. Καβάλας. Την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη η εκδήλωση στην Καβάλα με ομιλητή τον επικεφαλής της Black Summit κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη. Θέμα της το νέο λιμάνι. Επέστρεψαν στην Ουκρανία κάποιοι από τους πρόσφυγες που ήταν φιλοξενούμενοι στον Καπλανίδειο ξενώνα στη Νέα Καρβάλη. Λόγω περιστατικού κορωνοϊού, αλλάζει προσωρινά το ωράριο λειτουργίας του το ΚΕΠ του Δήμου Καβάλας στη Δ. Αγορά. Ανακοίνωση του Επιμελητήριου Καβάλας για την ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

 

Το βράδυ στο Φρούριο μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη. Η αρχαιολογική υπηρεσία Καβάλας ανακοίνωσε αρχαιολογικούς χώρους του Νομού που θα λειτουργούν το βράδυ της Παρασκευής για την πανσέληνο του Αυγούστου. Με ανάρτηση του ο φιλοζωϊκός σύλλογος Αίσωπος ευχαριστεί αλλοδαπούς φίλους του που τον στηρίζουν με τις δωρεές τους.

 

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου για προσωπικούς λόγους δεν δέχθηκε να είναι πρόεδρος στη διοικούσα του ΑΟΚ. Συμφώνησε με την ομάδα μας ο Χρήστος Καρακώστας. Μέσω αναδιάρθρωσης η ομάδα του ΝΟΘΑΚ στο πόλο εξασφάλισε άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

 

 

Διαβάστε επίσης