• 9 Μαΐου 2024,

Διάφορες εξηγήσεις για την «τρελή» πορεία του αυτοκινήτου στον πεζόδρομο

 Διάφορες εξηγήσεις για την «τρελή» πορεία του αυτοκινήτου στον πεζόδρομο

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Παύλου Μελά, στο κέντρο της πόλης.

Ο Θεός έβαλε το χέρι του και δεν θρηνήσαμε θύματα όταν αυτοκίνητο με καρότσα ακολούθησε ανεξέλεγκτη «τρελή» πορεία σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων. Κι ενώ μέσα στο αυτοκίνητο δεν ήταν κανείς, αυτό τελικά σταμάτησε σε τσιμεντένια γλάστρα μπροστά από δέντρο κι αφού προηγουμένως «σκόρπισε» τραπεζοκαθίσματα καφετέριας. Πίσω του έτρεχαν πολλοί και διάφοροι. Μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του!

Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται το αυτοκίνητο φέρεται να είχε σταθμεύσει στην αρχή του πεζόδρομου, από την πλευρά της οδού Ομονοίας. Κατά πληροφορίες που ελέγχονται, το παρκαρισμένο όχημα ενοχλούσε αυτοκίνητο χρηματαποστολής. Στη διαδικασία μετακίνησης του ώστε να ανοίξει ο δρόμος αυτό άρχισε να τσουλά χωρίς οδηγό στον πεζόδρομο. Ο οποίος στο συγκεκριμένο σημείο είναι κατηφορικός. Άφωνοι πεζοί και θαμώνες άλλων καταστημάτων το έβλεπαν να κινείται μόνο του.

Κινούνταν κατά πάνω τους. Κι ενώ οι πεζοί προσπαθούσαν να το αποφύγουν, αυτό έπεσε πάνω παγκάκι. Ξήλωσε ένα σιδερένιο κάγκελο, στη συνέχεια σε τραπεζοκαθίσματα χωρίς πελάτες και τελικά σταμάτησε σε τσιμεντένια γλάστρα του πεζόδρομου! Αμέσως μετά επιλήφθηκαν ο οδηγός και πεζοί ενώ στο σημείο έσπευσε όχημα και προσωπικό της Τροχαίας.

Επειδή πρόκειται για τροχαίο μόνο υλικών ζημιών δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν συνέπειες εκτός από κλήση για είσοδο σε πεζόδρομο. Ο οδηγός του οχήματος σε συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά φέρεται να υποστήριξε ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν σε καλή μηχανική κατάσταση. Στην καρότσα του υπήρχαν αγροτικά προϊόντα. Όπως ισχυρίστηκε, αυτός είχε τραβήξει χειρόφρενο όταν έφυγε από το παράνομα σταθμευμένο όχημα.

Στις λεπτομέρειες της ίδιας ιστορίας η προσπάθεια ενός αυτόπτη μάρτυρα να το σταματήσει, πετώντας προς τις ρόδες του καρέκλα και το βίντεο που άλλος πολίτης είχε την ψυχραιμία να «γράψει» ώστε να αποτυπώσει μέρος της «τρελής» πορείας του αυτοκινήτου.

 

 

Διαβάστε επίσης