• 7 Μαΐου 2024,

Διαγωνισμοί – προμήθειες στην οικονομική επιτροπή

 Διαγωνισμοί – προμήθειες στην οικονομική επιτροπή

Στις 9.00 το πρωί συνεδρίασε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Μία συνεδρίαση αρκετά σύντομη, με μπόλικα θέματα στην ημερήσια διάταξη και τέσσερα έκτακτα. Οι αποφάσεις ήταν στην πλειοψηφία τους ομόφωνες.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης εξήγησε το πρωινό της συνεδρίασης, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι οι υπηρεσίες ήθελαν η συνεδρίαση να γίνει πρωί, προκειμένου να έχουν στη συνέχεια χρόνο, να επεξεργαστούν τις αποφάσισε της οικονομικής επιτροπής.

Τα περισσότερα θέματα αφορούσαν αποτέλεσμα ή την διαδικασία διαγωνισμών, ειδικότερα προμηθειών.

Κατ΄ αρχήν κηρύχθηκε έκπτωτος εργολάβος (κοινοπραξία), που είχε αναλάβει το έργο «συντήρησης αποκατάστασης ζημιών και βελτίωση, επέκταση εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης». Ουσιαστικά πρόκειται για έργο συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών, το οποίο τελικά θα εκτελέσει η εταιρία «Κυκλοφοριακή Τεχνική Α.Ε.» κι όχι η κοινοπραξία «Φραγκίδη  – Κουτσού», η οποία αφού κέρδισε το έργο με βάση την πρότασή της, δεν προσκόμισε στην υπηρεσία τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η 2η απόφαση αφορούσε προμήθεια CBS, για τα οχήματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας. Η δαπάνη φτάνει το ποσό των 8.000 ευρώ. Ο αντιδήμαρχος Δ. Τουλκίδης εξήγησε ότι τα

CBS μπαίνουν πιλοτικά στα οχήματα της τεχνικής υπηρεσίας, στη συνέχεια ίδια συστήματα θ΄ αποκτήσουν όλα τα δημοτικά αυτοκίνητα.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια ελαστικών, κατακυρώθηκε στους αδελφούς Κουτσούκωστα. Προσέφεραν ποσό 28.000 ευρώ. Ενώ το αρχικό ποσό της διακήρυξης, μνημόνευσε 41.000 ευρώ για προμήθεια ελαστικών.

Προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού. Συμμετέχουν έξι εταιρίες. Οι περισσότερες έχουν την έδρα τους μακριά από την Καβάλα. Πάντως καμιά από αυτές δεν κατέθεσε προσφορά, για απαραίτητα καλώδια στις δημοτικές υπηρεσίες. Η προμήθεια του ηλεκτρολογικού υλικού φαίνεται να εξασφαλίζει λαμπτήρες. Η διαδικασία συνεχίζεται με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

«Πιάστε το σφυγμό της αγοράς. Όσο μπορείτε βοηθήστε τους ντόπιους επαγγελματίες», είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας τη διαδικασία των διαγωνισμών και των προμηθειών, παρατήρηση που βρήκε σύμφωνους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ήταν παρόντες στη συζήτηση των θεμάτων και τη διοίκηση του Δήμου.

Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση, η αποκατάσταση του βανδαλισμού του μνημείου των Καβαλιωτών Εβραίων. Πρόκειται για δαπάνη 2.500 ευρώ, ενώ τη μαρμάρινη πλάκα αποκατάστησε σε χρόνο ρεκόρ η εταιρία των αδελφών Δερμιτζάκη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης