• 26 Απριλίου 2024,

Δήλωση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη για τη συμφωνία των Πρεσπών

 Δήλωση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΑΜΘ κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης έκανε (σε ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης) την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών:

“Με την φιέστα των Πρεσπών και το κείμενο της όπως υπογράφηκε από τους δυο πρωθυπουργούς ξεκινά μια δύσκολη περίοδος για τα εθνικά θέματα που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να κοιμάται ήσυχος.

Την θεωρώ κακή και βιαστική συμφωνία που εφόσον επικυρωθεί και από το ελληνικό κοινοβούλιο το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημία στην πατρίδα μας και θα αποτελεί μια πρωτοφανή διπλωματική ήττα και μια απαράδεκτη παραχάραξη και βεβήλωση της τιμημένης ιστορίας της Μακεδονίας που συνυπάρχει και ταυτίζεται με τον ελληνισμό και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του από τα αρχαία χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται από ελληνική κυβέρνηση- κάτι που δεν τόλμησε να το κάνει κανένας Έλληνας πρωθυπουργός- δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα.

Η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί λύση του προβλήματος μας με την γείτονα χώρα αλλά απαρχή νέων και δυσκολότερων προβλημάτων. Με την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας ενισχύεται ο Σκοπιανός αλυτρωτισμός και φοβάμαι σύντομα θα ανοίξει θέμα υποτιθέμενης «μακεδονικής μειονότητας» στην χώρα μας και θα δικαιωθεί ο Ζαεφ «Εμείς οι Μακεδόνες, εσείς οι Έλληνες»

Περιμένω από τους αντιπροσώπους του ςλληνικού λαού να καταψηφίσουν αυτήν την συμφωνία όταν θα έρθει για επικύρωση στο κοινοβούλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα σώσουν την υστεροφημία τους και θα τιμήσουν την αιματοβαμμένη ιστορία και τους αγώνες των ηρώων της Μαρτυρικής Μακεδονίας.

«Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία» (Στράβων)”

Διαβάστε επίσης