Δημοτικό έργο στο ακίνητο των Σφαγείων μέσω του LEADER

 Δημοτικό έργο στο ακίνητο των Σφαγείων μέσω του LEADER

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης συναντήθηκε χθες με το γενικό διευθυντή της Αναπτυξιακής Καβάλας Μιχάλη Σκορδά. Συζήτησαν το νέο πρόγραμμα LEADER και ειδικότερα το λεγόμενο μονοταμειακό πρόγραμμα. Ο δήμος Καβάλας γνωρίζει ότι έχει στη διάθεσή του ποσό 1.200.000 ευρώ. Προσπαθεί να το εκμεταλλευθεί ωριμάζοντας έργα που θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση.

Βασικό κριτήριο είναι το αντικείμενο του έργου να σχετίζεται με την αλιεία, τη θάλασσα, τον τουρισμό, ενώ δεύτερο κριτήριο είναι η ωριμότητα του έργου. Υπάρχει πάντα η προοπτική να επανέλθει το πρόγραμμα οπότε ο δήμος Καβάλας θα επιδιώξει να το εκμεταλλευθεί και πάλι.

Προς το παρόν ο δήμος προωθεί δύο έργα υπάρχει δε το ενδεχόμενο να καταφέρει να εντάξει και τρίτο. Τα έργα που διεκδικούν την ένταξη στο πρόγραμμα φαίνεται ότι θα είναι η ανακαίνιση – ανάπλαση του κτηρίου στο λιμανάκι των σφαγείων, η ανάπλαση των περιοχών πλατείας Νικοτσάρα – οδός Κουντουριώτου μια τουριστική δηλαδή περιοχή και τρίτη εναλλακτική πρόταση είναι ο ηλεκτροφωτισμός από την περιοχή της ιχθυόσκαλας μέχρι τον κόμβο Φαλήρου.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να συνεργαστούν και πάλι καθώς όπως φαίνεται οι οριστικές αποφάσεις πιθανότητα δύο έργων τα οποία θα προταθούν από το δήμο Καβάλας στο πρόγραμμα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή

Συνεδρίασε χθες η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας με εύκολα και τυπικά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Στη συνεδρίαση δε συμμετείχε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Εκτός από τα έξι τακτικά θέματα υπήρχαν και τέσσερα έκτακτα.

Ο διαγωνισμός παροχής υπηρεσιών ταχυδρομείου 2018 κατακυρώθηκε στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα οποία προσκόμισαν τα απαραίτητα 42 διαφορετικά δικαιολογητικά. Θα εξυπηρετήσουν το δήμο Καβάλας έως το ποσό των 48.000 ευρώ. Το έργο συντήρησης αντικειμένων στη δημοτική καπναποθήκη έχει τρεις προσωρινούς αναδόχους σε τρεις διαφορετικές ομάδες αντικειμένων. Για τα τρόφιμα του προγράμματος ΤΕΒΑ αποφασίστηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι που είναι η εταιρεία Φούφα, ΝΕΟΓΑΛ, Παναγιώτογλου, Σίτιση και Ραφαήλ.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης με αντίστοιχες ψηφίσεις πιστώσεων κυρίως για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και ανταλλακτικών οχημάτων του δήμου Καβάλας. Ψηφίστηκαν επίσης 54 πιστώσεις, όλες για την εκτέλεση έργων και μελετών της τεχνικής υπηρεσίας.

 

 

Διαβάστε επίσης