• 7 Μαΐου 2024,

Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου: Ψήφισμα υπέρ των εργαζόμενων στα Πετρέλαια

 Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου: Ψήφισμα υπέρ των εργαζόμενων στα Πετρέλαια

Στη χθεσινή του συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου συζήτησε το θέμα που ανέκυψε στα Πετρέλαια κι υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα. Αυτό είναι ομόφωνο, υπέρ των απόψεων και αιτημάτων των εργαζομένων.

Το ψήφισμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Κατά τα άλλα χθες στα Πετρέλαια συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των θαλάσσιων εγκαταστάσεων που έγινε από την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων). Ο έλεγχος είχε αρχίσει την Τρίτη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της έδειξαν και διάθεση μεσολάβησης προκειμένου να ξαναρχίσει ο διάλογος ανάμεσα στην εταιρία και το σωματείο. Αυτό προς το παρόν δεν είναι ορατό. Ίσα ίσα που τα δύο μέρη ήρθαν σε νέα αντιπαράθεση με αφορμή το περιεχόμενο του πορίσματος του ελέγχου του Υπουργείου.

Η εταιρία δείχνει πρόθεση να βρει άλλο εργατικό δυναμικό, όπου μπορεί, να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο στη Νέα Καρβάλη. Το σωματείο ξεκινά επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 1η Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης