• 26 Απριλίου 2024,

Ο Ν.Καβάλας σε μια νέα φάση της πανδημίας: Πολλά κρούσματα- λίγες νοσηλείες

 Ο Ν.Καβάλας σε μια νέα φάση της πανδημίας: Πολλά κρούσματα- λίγες νοσηλείες

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι ήταν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να κάνουν δωρεάν PCR τεστ στον κορωνοϊό.

Κάποιοι ήταν ήδη θετικοί μέσω rapid, ήθελαν να επιβεβαιώσουν ότι νοσούν. Άλλοι είχαν έρθει σε επαφή με βέβαιο κρούσμα. Κάπως έτσι σχηματίστηκε μεγάλη ουρά αναμονής, τα δε τεστ αντί να τελειώσουν στις 9.30 το πρωί συνεχίστηκαν ως τις 11 το πρωί.

Το Νοσοκομείο Καβάλας είναι σε αυτήν την κατάσταση από τη Δευτέρα. Έχουν αυξηθεί πολύ τα τεστ κι ως εκ τούτου και τα θετικά περιστατικά. Για παράδειγμα χθες έγιναν 111 τεστ και τα θετικά περιστατικά ήταν 59! Ήταν πολλά για τους λόγους που προαναφέραμε. Δηλαδή ήταν μια επιβεβαίωση με PCR όσων είχαν δείξει προηγούμενα rapid. Ταυτόχρονα το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει κι άλλα θέματα όπως ειδικές περιπτώσεις τεστ που πρέπει να γίνουν στα σπίτια ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων.

Από την άλλη πλευρά και ενώ τα κρούσματα στο Νομό Καβάλας πολλαπλασιάζονται, οι νοσηλείες είναι απόλυτα ελεγχόμενες. Και λιγότερες! Χθες στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονταν 24 ασθενείς και στη ΜΕΘ μόνο 1. Στη ΜΕΘ πέθαναν νωρίτερα χθες δύο άρρωστοι με κορωνοϊό, προερχόμενοι από τις περιοχές Δράμας και Σερρών. Υπάρχει παρόλα αυτά ανησυχία για το κατά πόσο αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί. Η εκτίμηση των γιατρών του Νοσοκομείου είναι ότι και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν πολλά νέα κρούσματα (θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ), ελπίζουν ελάχιστα από αυτά να χρειάζονται νοσηλεία.

Διαβάστε επίσης