• 19 Μαΐου 2024,

Δυνατό το επόμενο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Καβάλας, προβλέπει ο Δ. Παπουτσής

 Δυνατό το επόμενο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Καβάλας, προβλέπει ο Δ. Παπουτσής

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας κ. Δημήτρης Παπουτσής μίλησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή ενώ αναφέρθηκε στην επίσκεψη στην Καβάλα του Ανδρέα Λοβέρδου. Επίσκεψη που προγραμματίζεται να γίνει αύριο. Να μη ξεχνάμε ότι χθες στην Ελευθερούπολη η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Δήμου Παγγαίου επανήλθε σε διάσωσης εκδηλώσεις, παρουσία της βουλευτή του κόμματος από τη Δράμα Χαράς Κεφαλίδου.

Όσον αφορά την αυριανή επίσκεψη του Ανδρέα Λοβέρδου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δημήτρη Παπουτσή την ώρα της συνέντευξης του, ο πρώην υπουργός θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Νέστου. Όπου θα έχει διάφορες επαφές κυρίως με στελέχη του πρωτογενούς τομέα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στη συνέλευση των μελών του ΠΑΣΟΚ Καβάλας στο γνωστό χώρο και κατάστημα Marine, στο κεντρικό λιμάνι.

Ο Δημήτρης Παπουτσής ξεχώρισε ως βασικό πρόβλημα της περιόδου που διανύουμε το πρόβλημα της ακρίβειας. Πρόκειται είπε για μία χρεοκοπία που δεν φαίνεται. Εννοώντας το πενιχρό πραγματικό εισόδημα των πολιτών στην τρέχουσα κατάσταση. Σχετικά με την παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης επί του συγκεκριμένου προβλήματος, ο Δημήτρης Παπουτσής τόνισε «…πιαστήκαμε στον ύπνο. Έπρεπε να ήμασταν πιο υποψιασμένοι και κυρίως πιο προετοιμασμένοι».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του φάνηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για τα δικαστικά θέματα καθώς όπως είπε συγκεκριμένα, στο μέλλον θα κινδυνεύσει το Πρωτοδικείο Καβάλας. Κάποτε -είπε ο Δημήτρης Παπουτσής- δίναμε αγώνες για το Εφετείο. Στο μέλλον –συνέχισε τις δηλώσεις του- προβλέπω ότι θα δώσουμε αγώνες για να κρατήσουμε το Πρωτοδικείο μας!

Συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει υπάρχουν, μελέτες και συζητήσεις στο παρασκήνιο όπου για την ανάγκη της ταχείας απόδοσης της δικαιοσύνης αλλά και για λόγους οικονομίας δεν θα διατηρηθούν σε λειτουργία τα Πρωτοδικεία που υπάρχουν σήμερα. Ένα σε κάθε νομό.

Για τα ενεργειακά θέματα ο Δημήτρης Παπουτσής σημείωσε ότι προ πολλών ετών ο τότε Υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης έκανε μία σοβαρή προσπάθεια για την φυσική αποθήκη φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα». «Έπρεπε να αξιοποιήσουμε από τότε τη φυσική αποθήκη αλλά δεν έκαναν τίποτα  οι κυβερνήσεις που επακολούθησαν» τόνισε. Σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας στις επόμενες εθνικές εκλογές, ο κύριος Παπουτσής φυσικά και δεν το απέκλεισε.

Περιέγραψε ωστόσο ένα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καβάλας ανανεωμένο και ιδιαίτερα δυνατό. Τόσο δυνατό που όπως είπε χαρακτηριστικά και αστειευόμενος «…θα δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο στους ψηφοφόρους του κόμματος σε όλο το νομό».

Για το ίδιο θέμα είπε: «Εγώ ήμουν υποψήφιος βουλευτής και στις προηγούμενες εκλογές όπως και στις προ προηγούμενες. Την τελευταία 15ετία. Στο μέτρο που κριθεί ότι η υποψηφιότητα μου στηρίζει την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ, θα είμαι υποψήφιος. Έχει ζητηθεί από τους πρώην βουλευτές και τους υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών να θέσουν τους εαυτούς τους στη διάθεση του κινήματος. Αν το επιθυμούν.

Εγώ έχω κάνει αίτηση εδώ και χρόνια… Αν κριθεί λοιπόν θα είμαι υποψήφιος. Μαζί με άλλα ισχυρά πρόσωπα που θα σηματοδοτούν και τη συνέχεια και την ανανέωση. Θα είμαστε μπροστά σε ένα ευχάριστο πονοκέφαλο. Κι εννοώ τους πολίτες της Καβάλας και τη στιγμή που θα κληθούν να επιλέξουν κάποιον από τους υποψηφίους του Κινήματος Αλλαγής. Αντίθετα οι πολίτες δεν θα έχουν πονοκέφαλο προκειμένου να ψηφίσουν πιο εύκολα το ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε επίσης