• 5 Μαΐου 2024,

Δύο φορτηγά πειστήρια πήραν το δρόμο για το σκουπιδότοπο!

 Δύο φορτηγά πειστήρια πήραν το δρόμο για το σκουπιδότοπο!

Παρουσία του αντιδημάρχου Κυριάκου Σταυρίδη η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας βρέθηκε χθες το πρωί στο δικαστικό μέγαρο, απ’ όπου απομάκρυνε μεγάλου όγκου άχρηστα υλικά.

Κυρίως πειστήρια υποθέσεων που απασχόλησαν τη δικαιοσύνη από το 2000 και μετά. Είναι κάτι που γίνεται συχνά, απλώς το τελευταίο διάστημα είχε καιρό να συμβεί. Εξ αυτού του λόγου τα πειστήρια ήταν πολλά. Τα πιο συνηθισμένα ήταν έγγραφα παλαιών δικογραφιών και άλλα άχρηστα έγγραφα αρχείου.

Αυτά τα χαρτιά θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση. Υπήρχαν επίσης διάφορα μικροαντικείμενα όπως: Ποδήλατα, γκλοπς, σίδερα με τα οποία γίνονταν διαρρήξεις, κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Υδροχλωρικό οξύ αλλά και ρίγανη!

Οι δημοτικοί υπάλληλοι εργάστηκαν αρκετή ώρα στο υπόγειο του δικαστικού μεγάρου κι ο κ. Σταυρίδης είπε στην Πρωινή: « Μας ειδοποίησε το Πρωτοδικείο Καβάλας να παραλάβουμε όλα τα κατασχεμένα από το 2000 έως και σήμερα.

Είναι πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από σχετικές καταδικαστικές και άλλες αποφάσεις. Θα προωθηθούν στον ΧΥΤΑ κι αλλού. Ανάλογα με το περιεχόμενο κάθε κούτας ή το είδος κάθε αντικειμένου. Πρέπει να καταστραφούν όλα.

Είναι πάρα πολλά. Θα γεμίσουν δύο φορτηγά. Είναι και έγγραφα. Μπορείς να βρεις τα πάντα. Μέχρι και ακορντεόν. Μηχανήματα που έψαχναν χρυσό, είδη αλιείας κτλ».

Κατά τα άλλα στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας είχε χθες κάποιο λίγο κόσμο. Η συνεδρίαση του Τριμελούς έγινε κανονικά αλλά μόνο για 5 υποθέσεις του πινακίου. Εξ αυτού του λόγου στο ακροατήριο βρίσκονταν δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, διάδικοι.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού ενώ η πόρτα του ακροατηρίου ήταν ανοιχτή συνεχώς όπως και κάποια από τα παράθυρα της αίθουσας.

Διαβάστε επίσης