• 28 Μαρτίου 2024,

Δύο ταυτόχρονες έρευνες για τη φωτιά στην πυλωτή της πολυκατοικίας !

 Δύο ταυτόχρονες έρευνες για τη φωτιά στην πυλωτή της πολυκατοικίας !

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας (μέσω της προανάκρισης) και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της φωτιάς στην πυλωτή της πολυκατοικίας επί της οδού 16ης Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεν Πυροσβεστική κάνει την δική της έρευνα με την προανάκριση που ξεκίνησε λίγες ώρες μετά το περιστατικό, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας διεξάγει παράλληλη έρευνα καθώς περιήλθε στα χέρια της σχετικό υλικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το υλικό αφορά μαρτυρίες ή μαρτυρία για κίνηση συγκεκριμένων και ύποπτων ατόμων στους δρόμους της συνοικίας του Άη Γιάννη, σε μικρή απόσταση από την πυλωτή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Τόσο η Πυροσβεστική υπηρεσία όσο και η Αστυνομία προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο για την έναρξη της φωτιάς εξετάζοντας κατά προτεραιότητα το σενάριο του εμπρησμού. Κάτι που όπως φαίνεται δεν έχει αποκλειστεί. Κι όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει φήμη ότι το μυστήριο στο τέλος μπορεί και να λυθεί!

Αν και η προανάκριση της Π.Υ. Καβάλας είναι μυστική, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ή κάποιος λόγος που να δικαιολογεί ατύχημα ή άλλη αιτία έναρξης της φωτιάς.

Κι όσο η έρευνα προχωρά χωρίς να προκύπτει κάτι συγκεκριμένο, τόσο το σενάριο της εμπρηστικής ενέργειας κερδίζει έδαφος. Φυσικά χρειάζεται να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη για να βγουν οριστικά συμπεράσματα και δεν είναι σίγουρο ότι αυτό στο τέλος θα συμβεί. Θυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό η Πρωινή είχε αναφερθεί σε στοιχεία και μαρτυρίες κυρίως από περιοίκους που θεωρήθηκαν άξια έρευνας. Στοιχεία που τελικά παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Διαβάστε επίσης