Εφαρμογή των νέων μέτρων και στους επιβάτες των πλοίων που ταξιδεύουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

 Εφαρμογή των νέων μέτρων και στους επιβάτες των πλοίων που ταξιδεύουν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Χθες το πρωί στο κεντρικό λιμάνι εφαρμόστηκαν πρώτη φορά τα ειδικά μέτρα που αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι ταξιδεύουν προς τα νησιά. Η πρώτη μέρα πανελλαδικής εφαρμογής των μέτρων ήταν η Δευτέρα.

Κάθε Δευτέρα δεν υπάρχει πλοίο που έρχεται και αναχωρεί από το λιμάνι. Ως εκ τούτου τα μέτρα εφαρμόστηκαν πρώτη φορά χθες Τρίτη. Νωρίς το πρωί κατέπλευσε το πλοίο «Aqua Blue», το οποίο αναχώρησε για Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο λίγες ώρες μετά. Στις 9 το πρωί.

Ο έλεγχος αφορούσε όλους τους επιβάτες. Οι εμβολιασμένοι επιδείκνυαν το σχετικό έγγραφο που βεβαίωνε τον εμβολιασμό τους. Οι μη εμβολιασμένοι αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ. Η συγκεκριμένη διαδικασία και αλλαγή δεν φαίνεται να επηρεάζει την κίνηση.

Παραμένει καλή. «Σε κανονικά επίπεδα» διαπιστώνουν με ικανοποίηση αυτοί που ξέρουν. Μια κίνηση σε κανονικά για την εποχή επίπεδα είναι σίγουρα μια καλή κίνηση δεδομένων των γενικότερων συνθηκών. Αλλά και των νέων μέτρων.

Αν μάλιστα κάποιος προσπαθήσει να υπολογίσει τους εμβολιασμένους επιβάτες σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους (έχοντας κατά νου το τι έγινε χθες το πρωί στο πλοίο «Aqua Blue») καταλήγει σε συμπέρασμα ότι οι μη εμβολιασμένοι χθες ίσως και να ήταν περισσότεροι από τους εμβολιασμένους. Ο ίδιος υπολογισμός τη Δευτέρα, για τους επιβάτες των φέρι μποτ, ήταν αντίθετος ως προς το τελικό του αποτέλεσμα.

Οι εμβολιασμένοι φέρονται περισσότεροι. Αυτά τα στοιχεία και οι υπολογισμοί θα γίνονται κάθε μέρα ώστε μετά από ένα ικανό διάστημα να βγει ένα πιο συγκεκριμένο συμπέρασμα. Καλό πάντως είναι ότι στο λιμάνι υπάρχει κίνηση. Ακόμη και για τα δρομολόγια των φέρι μποτ προς τη Θάσο. Τα συγκεκριμένα δρομολόγια εξυπηρετούν κάθε μέρα και περισσότερο κόσμο, γεγονός καθόλου τυχαίο.

Οι επιβάτες που γενικά ταξιδεύουν προς όλα τα νησιά από το λιμάνι χωρίζονται προς το παρόν σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Στους Έλληνες και στους Βαλκάνιους. Άλλοι (π.χ. Ευρωπαίοι) δεν υπάρχουν. Κι αν υπάρχουν είναι λίγοι. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν οι Έλληνες επιβάτες.

Σχετικά με τα δρομολόγια από και προς Πρίνο, παραμένουν τρία την ημέρα. Θα αυξηθούν; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνουν τρία τον Ιούλιο αλλά και τον Αύγουστο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την κίνηση. Με τα έως τώρα δεδομένα και τις «σκέψεις» των εταιριών (που έχουν τον πρώτο και βασικό λόγο) πιθανότερο είναι τα δρομολόγια να μείνουν τρία την ημέρα έως το τέλος της τρέχουσας Καλοκαιρινής περιόδου. Αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα είναι καλό νέο.

Χθες Τρίτη στο λιμάνι εξυπηρετήθηκε – εκτός από τα 3 δρομολόγια των φέρι μποτ- μόνο το «Aqua Blue». Σήμερα αντίθετα το πρόγραμμα περιλαμβάνει άφιξη νωρίς το πρωί του «Μύκονος» (αναχώρηση του στις 08.30 το πρωί) και το απόγευμα νέα άφιξη και γρήγορη αναχώρηση του «Aqua Blue».

Διαβάστε επίσης