• 20 Μαΐου 2024,

Εγκρίθηκε η ενοποίηση καταστημάτων στο Εμπορικό Κέντρο

 Εγκρίθηκε η ενοποίηση καταστημάτων στο Εμπορικό Κέντρο

Σε φάση λειτουργίας βρίσκεται το μεγάλο κατάστημα δίπλα στο δικαστικό μέγαρο. Είναι ήδη έτοιμη επιχείρηση κινέζικων ειδών, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων στο τεράστιο κατάστημα. Το οποίο κατασκευάστηκε για άλλον λόγο, έμεινε για χρόνια αναξιοποίητο αλλά νοικιάστηκε πρόσφατα από επιχειρηματία προερχόμενο από την Κίνα. Η εξέλιξη είναι ενδιαφέρουσα για την περιοχή αφού σε μικρή απόσταση βρίσκεται σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη. Οι πελάτες του κινέζικου καταστήματος θα χρησιμοποιούν τον χώρο στάθμευσης έμπροσθεν του ακινήτου, τον οποίο χρησιμοποιούν κι όσοι έχουν δουλειά στο δικαστήριο. Είναι πιθανό το μπες –βγες από το κατάστημα να αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής. Πάντως για το ίδιο πάρκινκ υπάρχει και είσοδος από την πίσω πλευρά του καταστήματος.

Τα υπόλοιπα νέα της αγοράς έχουν ως εξής. Στην αρχή της οδού Ομονοίας ετοιμάζεται κατάστημα, που θα επωφεληθεί και τα τετραγωνικά μέτρα του πρώτου ορόφου του ίδιου κτιρίου. Λέγεται ότι θα πουλά ηλεκτρονικό τσιγάρο και σχετικά προϊόντα. Έκλεισε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Φ. Εταιρίας (πρώην Θείος Βάνιας). Στην βιτρίνα του υπάρχουν πινακίδες για την εκ νέου ενοικίαση του. Παραμένουν ανοίκιαστα δύο διπλανά καταστήματα (πρώην καφέ μπαρ) στην περιοχή πλατείας Καραολή και Δημητρίου. Ένα ανοίκιαστο κατάστημα υπάρχει σε κεντρικό σημείο της Βενιζέλου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενέκριναν το αίτημα του ιδιοκτήτη του Εμπορικού Κέντρου για την ενοποίηση των καταστημάτων του ισόγειου και του πρώτου ορόφου (βορινή πλευρά). Η έγκριση άργησε πολύ κι έτσι –λέγεται στην αγορά- όσοι είχαν δείξει ενδιαφέρον να νοικιάσουν τους ενιαίους χώρους έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους. Επειδή ωστόσο πρόκειται για κεντρικό σημείο, προνομιακό κτλ, είναι βέβαιο ότι είτε θα επανέλθουν ή θα υπάρξουν νέοι ενδιαφερόμενοι. Τόσα πολλά τετραγωνικά μέτρα στην αγορά δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα.

Στην Πολεοδομία Καβάλας βρίσκεται ο φάκελος του καταστήματος H&M. Το αν το κατάστημα θα λειτουργήσει τα προσεχή Χριστούγεννα εξαρτάται από το πότε θα λάβει τις άδειες ώστε να αρχίσουν οι απαραίτητες εργασίες. Οι επενδυτές αναφέρονται σε 60 περίπου θέσεις εργασίας αλλά κι αυτοί δεν είναι σίγουροι πότε θα ξεμπερδέψουν με τα διαδικαστικά ώστε το πλάνο να περάσει στην ουσία του.

Διαβάστε επίσης