• 25 Απριλίου 2024,

Είχε κίνηση προς τα νησιά του Β. Αιγαίου το Σαββατοκύριακο στο κεντρικό λιμάνι

 Είχε κίνηση προς τα νησιά του Β. Αιγαίου το Σαββατοκύριακο στο κεντρικό λιμάνι

Αυξημένη ήταν το Σάββατο και την Κυριακή η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

Αναμενόμενη, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής. Αυτή αφορούσε τακτικά και έκτακτα δρομολόγια προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μία ακόμη φορά περισσότερο δημοφιλής προορισμός το νησί της Λήμνου. Η ίδια κίνηση του Αυγούστου καταγράφεται και θα είναι αυξημένη έως και το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον.

Θυμίζουμε ότι τα πλοία δεν γεμίζουν πλήρως αφού και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν πρωτόκολλα και μέτρα ασφάλειας που τηρούνται.

Οι επιβάτες συμπληρώνουν πριν την επιβίβαση τη «Δήλωση Υγείας». Το έντυπο υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις αρχές σε ενδεχόμενη ανάγκη ιχνηλάτησης κρούσματος κορωνοϊού. Η δήλωση παραλαμβάνεται από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, συμπληρώνεται συνήθως εντός της αίθουσας επιβατών. Οι επιβάτες την κρατούν στο χέρι για να την δείξουν και να την παραδώσουν στο πλήρωμα του πλοίου με το οποίο ταξιδεύουν.

Το βράδυ του Σαββάτου ήρθε πρώτο στο κεντρικό λιμάνι, στο πρώτο του έκτακτο δρομολόγιο το πλοίο «Νήσος Σάμος». Ήταν έτοιμο να αναχωρήσει μεταφέροντας πολλά φορτηγά όταν έξω από το λιμάνι εμφανίστηκε το πλοίο «Νήσος Μύκονος». Υπήρξε μεταξύ τους συνεννόηση. Όταν έφυγε το ένα πλοίο, αμέσως μετά μπήκε στο λιμάνι το επόμενο.

Το ίδιο θα συμβεί και το ερχόμενο Σάββατο 8 Αυγούστου. Τότε το «Νήσος Σάμος» θα κάνει το δεύτερο και τελευταίο έκτακτο δρομολόγιο του. Εξυπηρετεί τη γνωστή γραμμή ως το Λαύριο.

Το «Νήσος Μύκονος» διανυκτέρευσε στην Καβάλα και χθες το πρωί άρχισε η επιβίβαση επιβατών και αυτοκινήτων. Περίπου 300 επιβατικά αυτοκίνητα ταξίδεψαν με αυτό. Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα το πλοίο γέμισε.

Οι πινακίδες των αυτοκινήτων ήταν στην μεγάλη τους πλειοψηφία ελληνικές. Κάπου κάπου έβλεπες κι ένα αυτοκίνητο με πινακίδες κυρίως Βουλγαρίας.

Γενικά τα δεδομένα στα δρομολόγια προς τα νησιά του Β. Αιγαίου άλλαξαν. Οι Βαλκάνιοι «εξαφανίστηκαν» κι έτσι περιμένοντας το πλοίο να αδειάσει ή να γεμίσει, ακούς μόνο την ελληνική γλώσσα! Οι ναυτιλιακές εταιρίες περίμεναν λιγότερη κίνηση (αν και Αύγουστος) αλλά όπως φαίνεται οι έλληνες δεν χαλούν την παράδοση των διακοπών του Αυγούστου.

Τέλος η Λήμνος είναι το νησί με τις περισσότερες αφίξεις στα δρομολόγια που ξεκινούν από την Καβάλα. Όσο για τη γραμμή της Θάσου, η κίνηση είναι αυξημένη (όπως και από την Κεραμωτή) αλλά σαφώς χαμηλότερη των γενικότερων προσδοκιών. Υπάρχει πάντως μια τάση το νησί της Θάσου να έχει περισσότερο κόσμο όλο τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης