• 25 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση για επίκαιρα ιατρικά θέματα

 Εκδήλωση για επίκαιρα ιατρικά θέματα

«Επίκαιρα Ιατρικά Θέματα» ήταν ο τίτλος της ενημερωτικής  εκδήλωσης  που οργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Καβάλας, χθες Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2019. Και μπορεί το παράπονο του προέδρου Στέργιου Μαούνατζη στον σύντομο χαιρετισμό του να ήταν έκδηλο για την μικρή προσέλευση των μελών του σωματείου και του απλού κόσμου, όμως οι ομιλητές αποζημίωσαν όλους όσους την παρακολούθησαν.

Για τον καρκίνο του μαστού μίλησε η παθολόγος – ογκολόγος και επιμελήτρια Β΄ του νοσοκομείου Καβάλας Ελένη Χαμαλίδου, για την καλοήθη υπερπλασία, τον καρκίνο του προστάτη και την στυτική δυσλειτουργία ο ουρολόγος  Θρασύβουλος Πανταζής και για την σύγχρονη αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης ο παθολόγος και διευθυντής ΕΣΥ ν. Καβάλας, Ξενοφώντας Κροκίδης. Και οι τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες αναφέρθηκαν στην πρόληψη κατ΄ αρχήν και μετά στην αντιμετώπιση και την θεραπεία.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, όλοι μας και ειδικότερα οι έχοντες μεγαλύτερη ηλικία θα πρέπει να προβαίνουμε σε προληπτικές εξετάσεις, μια και οι περισσότερες από αυτές τις μορφές καρκίνου, αντιμετωπίζονται αν προβλεφτούν. Όσον αφορά την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, αυτή μπορεί να μας γλυτώσει από εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες, σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων Καβάλας Θεόδωρος Χατζηχρήστος, ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, ο γ/γ του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και γιατρός Αρχέλαος Γρανάς.

 

 

Διαβάστε επίσης