• 6 Μαΐου 2024,

Έκλεισαν οι τρύπες στη στέγη: Εξελίσσεται το έργο στο κολυμβητήριο

 Έκλεισαν οι τρύπες στη στέγη: Εξελίσσεται το έργο στο κολυμβητήριο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το δημοτικό έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου της Καβάλας.

Σχολιάζεται θετικά το γεγονός ότι οι εργασίες γίνονται καθημερινά. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ενώ ένα πρώτο ενεργειακό αποτέλεσμα φαίνεται ήδη. Στο Δήμο Καβάλας αλλά και μεταξύ των συλλόγων κολύμβησης, τα σχόλια περί όσων υλοποιήθηκαν είναι θετικά. Περίεργο.

Αυτήν την εποχή όλα τα άλλα έργα στην Καβάλα αργούν. Κι όχι μόνο αργούν αλλά ταυτόχρονα προκαλούν διάφορα «παράπλευρα» προβλήματα. Εκτός από το συγκεκριμένο. Που κινείται μάλιστα κι εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Πολλοί αποδίδουν το γεγονός στην ανάδοχο εταιρία, η οποία διαψεύδει κάθε αντίθετη πρόβλεψη. Είναι παρούσα συνεχώς, διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει. Ήδη τα νερά της βροχής έπαψαν να περνούν στο εσωτερικό του χώρου. Αυτό διαπιστώθηκε πρώτη φορά πρόσφατα.

Μέχρι τώρα έχει γίνει αντικατάσταση των εσωτερικών φωτιστικών. Μπήκαν νέας τεχνολογίας led. Οι εργασίες γίνονται και στην οροφή (η οποία έμπαζε νερά), έκλεισαν όπως λέγεται οι τρύπες και σύντομα – αφού μεσολαβήσει ο καθαρισμός όλης της επιφάνειας- θα στρωθεί μια τουλάχιστον ειδική μεμβράνη μόνωσης.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι «κουβέρτες» που στρώνονται κάθε βράδυ πάνω από το νερό της μεγάλης πισίνας. Αν και η διαδικασία δεν είναι απλή (χρειάζονται αρκετά χέρια για το στρώσιμο το βράδυ και το ξεστρώσιμο κάθε πρωί), με αυτά τα ειδικά καλύμματα διατηρείται η καλή θερμοκρασία του νερού της πισίνας όλη τη νύχτα.

Μάλιστα το επόμενο πρωί και χωρίς τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης, η θερμοκρασία του νερού φέρεται να είναι αυξημένη. Παραπάνω βαθμοί κελσίου απ’ ότι μετρήθηκαν την προηγούμενη βραδιά!

Αν όλα αυτά συνεχιστούν με τον ίδιο τρόπο κι αν επιβεβαιωθεί περαιτέρω το περιεχόμενο της μελέτης τότε η παρέμβαση στο κολυμβητήριο θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Η δαπάνη λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα μειωθεί και θα μειωθεί σημαντικά.

Σημειώνουμε ότι το έργο γίνεται ενώ ο χώρος λειτουργεί. Και για τους συλλόγους και για το κοινό. Και φέτος το Χειμώνα το κολυμβητήριο το χρησιμοποιούν σύλλογοι από όμορους Νομούς με πιο συχνές τις παρουσίες για προπόνηση αθλητών και κολυμβητών από την πόλη της Δράμας.

Διαβάστε επίσης