• 6 Μαΐου 2024,

Εκπαιδεύονται συνεχώς πολίτες σε θέματα απινιδωτών- πρώτων βοηθειών- ΚΑΡΠΑ

 Εκπαιδεύονται συνεχώς πολίτες σε θέματα απινιδωτών- πρώτων βοηθειών- ΚΑΡΠΑ

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καβάλας άρχισε και συνεχίζει πολύ συχνά ενημερωτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε θέματα πρώτων βοηθειών- χρήσης απινιδωτών και της λεγόμενης «ΚΑΡΠΑ».

Η ίδια ομάδα πλέον «ξέφυγε» από τα όρια της πόλης, «ξέφυγε» ακόμη και από τα όρια του Νομού Καβάλας μιας και χθες συμμετείχε σε μία τέτοια εκπαίδευση εθελοντών που έγινε σε χωριό του Νομού Σερρών. Το επόμενο διάστημα φαίνεται ότι θα ανταποκριθεί σε προσκλήσεις που της γίνονται από σχολεία μέσα και έξω από την Καβάλα.

Προκειμένου να εκπαιδεύσει σε κάτι που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας, και εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως μαθητές. Θετικά είναι τα αποτελέσματα της ενημερωτικής εξόρμησης που έκανε και συνεχίζει στο Δήμο Παγγαίο. Όπου όπως είναι γνωστό ο Δήμος Παγγαίου προμηθεύτηκε και εγκατέστησε μεγάλο αριθμό απινιδωτών. Μια τέτοια εκπαίδευση έγινε πρόσφατα στην Ελευθερούπολη.

Η σχετική ανάρτηση είναι του εκπαιδευτικού Στεργίου Κεχαγιά, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του Δήμου Παγγαίου:

«Αν και η Παγκόσμια ημέρα εκπαίδευσης ήταν προχθές, χθες 32 εθελοντές πολίτες του Δήμου Παγγαίου από την Νικήσιανη, τη Γεωργιανή, τα Αμισιανά, τη Μεσορόπη, αστυνομικοί του Α.Τ. Παγγαίου, αθλητές του eleftheroupoli runners και εκπρόσωποι από την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, συμμετείχαν στη εκπαίδευση στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτη και ΚΑΡΠΑ, αυξάνοντας των αριθμό των εκπαιδευμένων εθελοντών μας στους 112.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Δοξάκη Νίκο, Μαρκάκη Γιάννη, Τσικνάκη Παύλο και Ζουλέτα Κωνσταντίνα είναι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για αγόγγυστες και ατελείωτες εκπαιδεύσεις και την ανιδιοτελή προσφορά των. Η επόμενη εκπαίδευση θα αφορά ενεργούς πολίτες της Δ.Ε Ελευθερών».

Διαβάστε επίσης