• 28 Μαρτίου 2024,

“Εκπαιδευτικός της χρονιάς”: ακόμα ένα διεθνές βραβείο για την Καβαλιώτισσα νηπιαγωγό Βίκυ Ξανθοπούλου

 “Εκπαιδευτικός της χρονιάς”: ακόμα ένα διεθνές βραβείο για την Καβαλιώτισσα νηπιαγωγό Βίκυ Ξανθοπούλου

Μετά τα εγχώρια βραβεία και το διεθνές The Freedom Through Literacy Award, η νηπιαγωγός Βίκυ Ξανθοπούλου, που υπηρετεί στο δημόσιο διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου, κέρδισε με το υψηλής έμπνευσης και φαντασίας περιοδικό αναγνωστικών εμψυχώσεων “Παίζουμε βιβλίο” ένα ακόμα διεθνές βραβείο, το Global Teachers Award, κρατώντας ψηλά το γόητρο του ελληνικού σχολείου και κάνοντας περήφανους τους μαθητές της, τους εκπαιδευτικούς της πράξης και όλους όσοι… “παίζουν βιβλίο” μαζί της.

Η Ελληνίδα νηπιαγωγός κατέκτησε το βραβείο διδασκαλίας Excellence in Teaching – Teacher of the Year (“Αριστεία στην Διδασκαλία- Εκπαιδευτικός της χρονιάς”) του Διεθνούς Οργανισμού AKS, μία διάκριση που τονίζει την δύναμη της εκπαίδευσης και της ισχύος κάθε εκπαιδευτικού μέσα από την διδασκαλία του να αλλάξει τον χάρτη της προόδου για κάθε παιδί που φοιτεί στην τάξη του.

Είσαι χαρούμενη;” την ρώτησα ρητορικά για να εστιάσουμε στο γεγονός της νέας της διάκρισης. Για μια ακόμη φορά αισθάνομαι απίστευτη χαρά και συγκινούμαι που το “Παίζουμε βιβλίο;“, το πρόγραμμα αναγνωστικών εμψυχώσεων που τόσο έχω πιστέψει και έχω διοχετεύσει σ’ αυτό όλη μου την ενέργεια, τη δημιουργικότητα και τη γνώση, διακρίθηκε διεθνώς ανάμεσα σε τόσες υποψηφιότητες ως καινοτόμος δράση και μου χάρισε προσωπικά τον τίτλο “Teacher of the Year“! Περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου και το θεσμό που υπηρετώ!

Να σημειώσουμε ότι η Βίκυ διδάσκει στο διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου, ενός οικισμού 1.500 περίπου κατοίκων που κρέμεται στην πλαγιά του όρους Υψάριο, στο όμορφο νησί του βόρειου Αιγαίου, και από εκείνη την άκρη της Ελλάδας, εμπνεύστηκε και υλοποιεί εδώ και 5 σχεδόν χρόνια το πρόγραμμα “Παίζουμε βιβλίο;” και συνεχίζει να μεταδίδει το όραμά της για ένα πιο βιωματικό σχολείο που δεν αποδέχεται μοιρολατρικά το προδιαγεγραμμένο αλλά παρεμβαίνει στην ουσία της ζωής των παιδιών με τρόπους ευφάνταστους και αδιαπραγμάτευτα υψηλής ποιότητας και αξίας.

Ο Διεθνής Οργανισμός AKS αναζητά σε κάθε γωνιά της γης εξαίρετους εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν σημαντική συμβολή στον επαγγελματικό τους χώρο, εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν επιδείξει αξιοσημείωτες ικανότητες στη διδασκαλία διαφορετικών αντικειμένων και έχουν βοηθήσει με την διδασκαλία τους την μαθητική κοινότητα στην οποία απευθύνονται, ακόμα πέρα από την επίσημη εκπαίδευση που λαμβάνει χώρα σε μία σχολική τάξη. Εκπαιδευτικούς οι οποίοι με εμπνευσμένες διδασκαλίες βοηθούν στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Τα Βραβεία Εκπαίδευσης Global Teacher Awards είναι η αναγνώριση τέτοιων εκπαιδευτικών σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στο Ντουμπάι και η Βίκυ Ξανθοπούλου θα είναι εκεί.

Πηγή : www.elniplex.com

Διαβάστε επίσης