• 25 Απριλίου 2024,

Έκπτωση 60,08% σε Δημοτικό έργο του νέου ΕΣΠΑ

 Έκπτωση 60,08% σε Δημοτικό έργο του νέου ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο δημαρχείο, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δημοπράτηση δημοτικού έργου. Πρόκειται για το έργο ανακαίνισης, κατασκευής προσθήκης στο 21ο δημοτικό σχολείο της συνοικίας του Αγίου Λουκά. Το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, ηλεκτρομηχανολογικά κι έχει προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσό του προϋπολογισμού αναφέρεται σε οικοδομικές εργασίες.

Στη διαδικασία προσήλθαν και έλαβαν μέρος 29 εργολάβοι ή κοινοπραξίες εργολάβων, εργοληπτών δημοσίων έργων. Η προσέλευση θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλη, γεγονός αναμενόμενο, αφού τα δημόσια έργα αυτή την περίοδο, με προϋπολογισμό όπως το συγκεκριμένο, είναι λίγα.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημοτικά έργα που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ. Ουσιαστικά  βελτιώνει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του 21ου δημοτικού σχολείου στον Άγιο Λουκά, όπου γίνεται προσθήκη αιθουσών οι οποίες είναι απαραίτητες για τους μαθητές.

Στο ίδιο σχολείο πριν από λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκε έργο που συντήρησε το υφιστάμενο κτίσμα, η αναγκαιότητα του οποίου ανέκυψε στην πορεία, όσο η διοίκηση Σιμιτσή «ωρίμαζε» το έργο, που τελικά δημοπρατήθηκε χθες.

Η διαδικασία της δημοπράτησης ήταν διαφορετική απ΄ ότι γνωρίζουμε. Δηλαδή όλα έγιναν βάσει της νέας νομοθεσίας, που ισχύει. Εφόσον παρέλθει η περίοδος των ενστάσεων, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο οι εργασίες να ξεκινήσουν το προσεχές καλοκαίρι. Ανακύπτει φυσικά το ζήτημα της λειτουργίας του σχολείου, που θ΄ αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το άνοιγμα των φακέλων με τις προσφορές, προκύπτει ότι τη μεγαλύτερη έκπτωση έδωσε εταιρία από τη Θάσο, σε ποσοστό 60,08%.

Διαβάστε επίσης