• 24 Απριλίου 2024,

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω συνεργασίας της αντιπολίτευσης

 Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω συνεργασίας της αντιπολίτευσης

Οι συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας στην Κομοτηνή -στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-  είναι δύο. Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το περιφερειακό συμβούλιο. Η συνεδρίαση προκλήθηκε από κοινό αίτημα των παρατάξεων του Κώστα Κατσιμίγα και του Χριστόδουλου Τοψίδη. Με αυτή τη συνεργασία τους ασκούν πιέσεις στη διοίκηση της περιφέρειας για να συζητηθούν «εδώ και τώρα» επίκαιρα ζητήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτά είναι: η πιθανή επένδυση του χρυσού στη Θράκη, τα γνωστά προβλήματα της Σαμοθράκης, η πρόθεση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να εγκαταστήσει η κεραία στο Υψάριο αλλά και το προσφυγικό. Τα τέσσερα αυτά ζητήματα συμπληρώνονται από την διαδικαστικής φύσεως απόφαση που διευκολύνει την πραγματοποίηση της Λευκής Νύχτας στην αγορά της Κομοτηνής.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα τέσσερα θέματα που θέτει η αντιπολίτευση στη συνεδρίαση θα μπορούσαν κάθε ένα από αυτά να είναι από μόνο του μία ολόκληρη συνεδρίαση! Διαδικαστικά λοιπόν είναι σχεδόν αδύνατο στη συνεδρίαση της Τετάρτης να προλάβουν να συζητηθούν όλα. Είναι πολύ πιθανό να συζητηθούν ορισμένα από αυτά και η συνεδρίαση να συνεχιστεί το προσεχές διάστημα.

Το μήνυμα που βγαίνει από την διαδικασία για την έκτακτη συνεδρίαση αφορά τη συνεργασία που προκαλεί η πρωτοβουλία Μέτιου

. Ενώ ο περιφερειάρχης έχει τη δική του συνεργασία με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι δύο μεγαλύτερες αυτής αρχίζουν και συνεργάζονται μεταξύ τους. Αν και ιδεολογικά υπάρχει ανάμεσά τους αρκετά μεγάλη απόσταση. Εφόσον έγινε η αρχή, δεν αποκλείεται η συνεργασία των παρατάξεων Τοψίδη- Κατσιμίγα να συνεχιστεί. Είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον. Στην Κομοτηνή συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 12:30 το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή. Τα 8 από τα 28 θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα περισσότερα από τα 8 θέματα έχουν σχέση με δικαστικές εκκρεμότητες πολιτών ή εταιρειών. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης πρέπει να ορίσει εκπρόσωπο της (νομικό) στη συζήτηση αυτών των υποθέσεων.

 

Διαβάστε επίσης