• 19 Απριλίου 2024,

Εκτίμηση της αντιπροέδρου Ιατρικού Συλλόγου Δέσποινας Ιατρού για τα αυξημένα κρούσματα και το πότε θα υποχωρήσουν 

 Εκτίμηση της αντιπροέδρου Ιατρικού Συλλόγου Δέσποινας Ιατρού για τα αυξημένα κρούσματα και το πότε θα υποχωρήσουν 

Η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Δέσποινα Ιατρού μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Αρχικά σχολίασε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου (ανακοίνωση το μεσημέρι προχθές), στη συνέχεια την υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό μας. Σύμφωνα με την εκτίμηση της βελτίωση της κατάστασης και υποχώρηση των κρουσμάτων στο Νομό μας θα υπάρξει το αργότερο τον Μάρτιο.

Ειδικότερα η κ. Ιατρού δήλωσε:

«Η έξαρση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη. Πιστεύαμε ότι (θα συμβεί κάτι τέτοιο) μετά τις κοινωνικές επαφές που έγιναν μέσα στις γιορτές. Αναγκαίες για να ανέβουμε και ψυχολογικά. Ο κόσμος και όλοι μας. Και παρά το ότι τα μέτρα τηρούνται σε ένα μεγάλο ποσοστό. Παρόλα αυτά περιμέναμε ότι θα υπάρχει μια έξαρση. Όπως και υπάρχει.

Το βλέπουμε και στο Νοσοκομείο που διαθέτει κι άλλες κλίνες για τους νοσηλευόμενους.

Βλέπουμε επίσης ότι έχουμε περισσότερα περιστατικά που αφορούν τον Covid-19. Βλέπουμε λοιπόν αυτήν την αύξηση που αναμέναμε. Αυτό βέβαια συνδέεται και με το άνοιγμα των σχολείων. Που όπως είδαμε όλοι, τη Δευτέρα είχε έναν τεράστιο αριθμό θετικών περιστατικών από τον έλεγχο που διενεργήθηκε για να ανοίξουν τα σχολεία. Αφορούσε και εκπαιδευτικούς και παιδιά. Μαθητές.

Νομίζω ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή όσον αφορά τους αριθμούς των κρουσμάτων αφού θα δείξει τα αποτελέσματα των γιορτινών ημερών. Βασιζόμενοι στα στοιχεία και τις μελέτες που γίνονται, οι οποίες είναι ενθαρρυντικές αλλά για τουλάχιστον μετά από έναν μήνα.

Δηλαδή θα περάσει αυτός ο μήνας, ίσως και ο Φεβρουάριος και μετά θα αρχίσει να καταλαγιάζει. Αυτό θα γίνει το αργότερο τον Μάρτιο. Έτσι κι αλλιώς Ιανουάριος και Φεβρουάριος πάντοτε είχαν υψηλή νοσηρότητα λόγω εποχής. Τώρα προστίθενται- για άλλη μια χρονιά δυστυχώς- τα συμπτώματα του Covid που περιπλέκουν την κατάσταση».

Διαβάστε επίσης