• 20 Απριλίου 2024,

Εμπιστοσύνη στην καλλιτεχνική διευθύντρια και πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ

 Εμπιστοσύνη στην καλλιτεχνική διευθύντρια και πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο, οι εκπρόσωποι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσίασαν το πρόγραμμα της δεύτερης καλλιτεχνικής περιόδου.

Με βασικές εκδηλώσεις από το τέλος Ιανουαρίου μέχρι και τον Απρίλιο. Το πρώτο μέρος της συνέντευξης τύπου ήταν ένας σχολιασμός της αλλαγής που έγινε το προηγούμενο διάστημα στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με την παρουσία της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας της κ. Εύας Βαμβακά Οικονόμου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια, ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σωκράτης Μποζούδης. Παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς καθώς υπάρχει σχέδιο συνεργασίας με την Περιφέρεια και η καθιερωμένη προγραμματική σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ με αυτήν.

Πρώτος μίλησε ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης με πολύ καλά λόγια για τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ. Είπε ότι έδειξε ήδη καλά δείγματα γραφής αφού όπως τόνισε αναζήτησε το ντόπιο δυναμικό, να το γνωρίσει και να το αξιοποιήσει.

Ο Θόδωρος Μουριάδης μία ακόμη φορά υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας θα είναι στο πλάι της Εύας Βαμβακά Οικονόμου. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία και επανέλαβε παλαιότερη δέσμευση του ότι δεν θα αναμιχθεί κάνεις στο έργο της.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο Σωκράτης Μποζούδης. Είπε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε μία νέα περίοδο και η Εύα Βαμβακά Οικονόμου δείχνει ήδη μία νέα ματιά στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων. Δίνουμε έμφαση σε εφηβική δράση. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε είναι εξαιρετικό».

Η κ. Εύα Βαμβακά Οικονόμου επανέλαβε τη χαρά της που βρίσκεται στη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας. Παραδέχτηκε ότι είναι δημιουργικά αγχωμένη αλλά ταυτόχρονα και ευχαριστημένη- είπε- από την ανταπόκριση που υπάρχει. Δήλωσε την αισιοδοξία της για το τελικό αποτέλεσμα, σχολιάζοντας θετικά τους συνεργάτες της καθώς όπως είπε στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας βρήκε μία φανταστική ομάδα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει αυτές τις μέρες, συνεχίζεται με τρεις ακόμη παραστάσεις που έχουν μεγάλη ήδη επιτυχία στην Αθήνα και κορυφώνεται αρχές Μαρτίου με την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ «Love Love Love».

Με θέμα της τις ανθρώπινες σχέσεις. Η κ. Εύα Βαμβακά Οικονόμου τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία και με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία θα υλοποιηθεί όπως είπε συγκεκριμένη δράση. Στη συνέντευξη τύπου και μέσω τηλεδιάσκεψης μίλησαν εκπρόσωποι των παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα αλλά και της παράστασης που είναι παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε χθες χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Στο πρόγραμμα των παραστάσεων στις οποίες περιλαμβάνεται και μία συναυλία στο σκοτάδι, για καλό σκοπό τον Απρίλιο. Στο πρόγραμμα των παραλλήλων εκδηλώσεων με το εφηβικό εργαστήριο να αρχίζει τον Φεβρουάριο και να συνεχίζεται μέχρι και τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης