• 25 Απριλίου 2024,

Ένα e mail φανερώνει τα σχέδια των εορταστικών εκδηλώσεων στην Καβάλα

 Ένα e mail φανερώνει τα σχέδια των εορταστικών εκδηλώσεων στην Καβάλα

Κυρίως οι καφεζυθοπώλες, λιγότερο ο Εμπορικός Σύλλογος, ανησύχησαν τις προηγούμενες ημέρες για τη διαδικασία που ξεκίνησε, μέσω της οποίας άρχισαν να προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις στην πόλη μας φέτος τα Χριστούγεννα. Τα σχέδια των διοργανωτών φανερώνονται σε ένα πρώτο e mail, αποδέκτης του οποίου φέρεται να είναι ο Εμπορικός Σύλλογος. Αποστολέας του e mail η ομάδα της Action Team. Το e mail στάλθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο προ λίγων εβδομάδων.

Σε αυτό το κείμενο περιγράφονται τα γεγονότα τα οποία φέρεται να προετοιμάζει η ομάδα των νεαρών εθελοντών. Συναυλίες, δρώμενα στους πεζόδρομους και στις δύο μεγάλες πλατείες αλλά και εμπορική δραστηριότητα στο Πάρκο Φαλήρου. Ο Εμπορικός Σύλλογος κρατά στάση αναμονής και δεν ανταποκρίνεται στο e mail, το οποίο ζητά και τις δικές του προτάσεις. Στην αγορά οι γκρίνιες άρχισαν κι αφορούν το μέρος του πλάνου που αφορά τις δραστηριότητες στο Πάρκο Φαλήρου. Οι οποίες στο e mail περιγράφονται ξεκάθαρα και εμπορικές!

Οι καφεζυθοπώλες πήγαν στη Δήμαρχο την προηγούμενη εβδομάδα αλλά στο ραντεβού δεν ήταν η πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Ιωσηφίδου. Από τη μια η δήμαρχος δήλωσε αρμόδια να συζητήσει μαζί τους τα σχέδια των εκδηλώσεων, από την άλλη το σωματείο αναζητά την κ. Ιωσηφίδου για να κουβεντιάσει μαζί της.

Πολλές φορές στο παρελθόν αγορά και Δήμος Καβάλας διαφώνησαν ως προς το εμπορικό μέρος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Είναι αξέχαστες οι κόντρες και οι διαφωνίες για την Χριστουγεννιάτικη αγορά, για τα σπιτάκια στην πλατεία κτλ. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια επανάληψη αφού το πλάνο της Action Team είναι αρκετά «επίφοβο» ως προς τα γεγονότα στο Πάρκο. Εκεί άλλωστε η ίδια εθελοντική ομάδα διοργάνωσε το Καλοκαίρι το φεστιβάλ των γεύσεων, που αποδείχθηκε καθαρά εμπορική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Action Team προτείνει στο Πάρκο (χώρος αρμοδιότητας του ΟΛΚ) ένα « εορταστικό χωριό» που θα έχει αρκετές ομοιότητες με την Ονειρούπολη της Δράμας. Κυρίως ως προς τις υποδομές που προβλέπονται (κλειστός σκεπασμένος χώρος) και όχι ως προς την θεματολογία του.

Κι ενώ στην αγορά τα λόγια είναι πολλά, ο Εμπορικός Σύλλογος κρατά στάση υπομονής αφού δεν θεωρεί πιθανή οποιαδήποτε «πρόκληση» από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Ζητά αναβάθμιση των εκδηλώσεων, συμφωνεί με τα γεγονότα στην αγορά, συμφωνεί με τις δύο μεγάλες συναυλίες αλλά δεν είναι πρόθυμος να κουβεντιάσει με την Action Team. Θέλει συζήτηση είτε με τον Δήμο Καβάλας, είτε με τη Δήμαρχο. Υπάρχει κίνδυνος όχι μόνο να μας προκύψει καυγάς αλλά αυτός να είναι αρχίσει τώρα. Αρκετά νωρίς. Το γεγονός οφείλεται στην εμπορική πλευρά όσων ετοιμάζονται. Θα περιμέναμε όσοι έπαθαν, να έχουν μάθει. Διαπιστώνουμε το αντίθετο αφού ο Δήμος Καβάλας πείσθηκε από το αποτελεσματικό των εκδηλώσεων της Action Team, σε γενικές γραμμές μοιάζει να της αναθέτει συνολικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων. Κι αν όλα αυτά μόνο θετικά μπορούσαν να σχολιαστούν, υπάρχει η εμπορική παράμετρος. Η Action Team έχει στις εκδηλώσεις της περίπτερα όπως και διαδικασία πωλήσεων. Αυτό το σημείο για την αγορά είναι ξεκάθαρη «κόκκινη γραμμή» κι αιτία «πολέμου». Κατόπιν τούτου η κ. Δήμαρχος κι αυτήν την φορά αναζητά την χρυσή τομή. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενημερωμένες για όλα αυτά είναι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας όπως επίσης Επιμελητήριο και Ομοσπονδία.

*Ως επικεφαλής και εκπρόσωπος της Action Team o κ. Νίκος Βουγιούκας έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο Καβάλας. Μεταξύ άλλων είπε: «Επιθυμία μας ήταν να συμμετέχουμε ενεργά στις  φετινές εορταστικές εκδηλώσεις. Κάναμε μία αρκετά οργανωμένη πρόταση. Θέλουμε στην κεντρική πλατεία να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις, να υπάρξει ένας συναυλιακός χώρος. Στο κάτω μέρος επιθυμούμε να τοποθετήσει ένα παγοδρόμιο. Στους κεντρικούς πεζόδρομους προτείνουμε να γίνουν πολλά δρώμενα, δηλαδή συναυλίες, να υπάρχουν ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί που να κάνουν σόου. Στο δημοτικό κήπο επιθυμούμε να τοποθετήσει ένα καρουζέλ και στην πλατεία καπνεργάτη να υπάρχουν τα σχολικά bazaar που έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία και προσφέρουν τόση ζωντάνια στην πόλη. Στο πάρκο Φάληρο θέλουμε να δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό χωριό, που θα έχει θέμα τα παραμύθια. Να υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που θα δραματοποιούν κάποια χριστουγεννιάτικα παραμύθια, με εντυπωσιακές στολές και θα είναι διαδραστικά για τα παιδιά.  Θέλουμε να στολίσουμε όλη την πόλη, την Βενιζέλου, τους κεντρικούς πεζοδρόμους και ετοιμάζουμε κάτι πολύ εντυπωσιακό για τον δημοτικό κήπο».

Διαβάστε επίσης