Γιορτή ΕΛ.ΑΣ. μετά παραπόνων συνδικαλιστών αστυνομικών

 Γιορτή ΕΛ.ΑΣ. μετά παραπόνων συνδικαλιστών αστυνομικών

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του προστάτη του σώματος Μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου. Πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου, παρουσία του Μητροπολίτη Στέφανου. Ακολούθησε προσφορά καφέ στο ξενοδοχείο Ωκεανίς. Μετά τη δοξολογία διαβάστηκε η ημερήσια διαταγή του αρχηγού του σώματος. Η δοξολογία ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο, που πρώτος τραγούδησε ο Μητροπολίτης.

Δύο είναι οι ειδήσεις με την ευκαιρία των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

Τα δικαιολογημένα παράπονα των συνδικαλιστών αστυνομικών και η μεγάλη προσέλευση επισήμων. Υποψηφίων και μη. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος ήταν για τις ίδιες εκδηλώσεις στην Καβάλα το πρωί του Σαββάτου. Βρέθηκε κοντά στους Μαρκόπουλο- Γάκη- Ιωσηφίδη που ως γνωστόν τον αμφισβητούν. Βουλευτές ήταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τάκης Εμμανουηλίδης. Ήταν επίσης η δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι Τσουρουκίδης- Καλανταρίδης, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ο πρόεδρος του ΟΛΚ, συνεργάτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, αντιπροσωπεία του Δήμου Νέστου κτλ. Την Α.Δ. Καβάλας εκπροσώπησε το προσωπικό της, με επικεφαλής τον αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Κώστα Σιμούδη. Είδαμε επίσης αρκετούς συνταξιούχους αστυνομικούς αλλά και τον πρόεδρο του σωματείου απόστρατων αστυνομικών κ. Ηλία Κιοσέ. Θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ότι στην εκκλησία οι επίσημοι- επώνυμοι και μελλοντικοί υποψήφιοι ήταν περισσότεροι από τους πολίτες!

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος διατύπωσε μία ακόμη φορά παράπονα, τα οποία αμέσως τα τεκμηρίωσε. Αφορούν δύο πρόσφατες ενέργειες του αρχηγείου, που ναι μεν βγάζουν τους αστυνομικούς σε δρόμους και συνοικίες αλλά επαρκές προσωπικό δεν υπάρχει. Ούτε εξοπλισμός και νέα οχήματα.

Ο κ. Ίμβρος είπε: « Το αρχηγείο διατάζει σωστά μέτρα αλλά δεν υπάρχει ούτε προσωπικό, ούτε περιπολικά. Ζητούμε το αρχηγείο να ακούσει τις προτάσεις της κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης». Από την προηγούμενη εβδομάδα και η Διεύθυνση της Καβάλας εφαρμόζει το πρόγραμμα «Περσέας» που αφορά την εμφανή αστυνόμευση. Στην πόλη αυτό γίνεται με δύο περιπολικά ανά βάρδυα, στους άλλους δήμους με ένα. «Η κατάσταση είναι τραγική» είπε για την εφαρμογή του «Περσέα» ο κ. Ίμβρος. Εννοεί και τα περιπολικά και το προσωπικό. Στο Νομό μας επίσης εφαρμόζεται το πρόγραμμα των σημείων ελέγχων για τους πρόσφυγες. Τα 24ωρα μπλόκα είναι τρία, σε Εγνατία- παραλιακή Εγνατία και παλαιά Εθνική οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα ζητούν καλύτερη οργάνωση. Ζητούν ενίσχυση ειδικά σε περιπολικά και διαχείριση του προσωπικού σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε διεύθυνση. Όλα αυτά φυσικά και δεν ταίριαζαν στο κλίμα της γιορτής, ήταν ωστόσο μια ευκαιρία η γιορτή ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά.

 

Διαβάστε επίσης