• 20 Απριλίου 2024,

Η αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη

 Η αθόρυβη και ουσιαστική δουλειά του υποψήφιου Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη

Πριν από το Καλοκαίρι του 2018 ο Θόδωρος Μουριάδης έλαβε την οριστική απόφαση να διεκδικήσει το Δήμο Καβάλας, να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Αυτόν τον μήνα έκανε και επίσημα γνωστή την απόφαση του μέσω συνέντευξης τύπου. Οι έως τώρα κινήσεις του στο προεκλογικό σκηνικό δεν διακρίνονται για την εξωστρέφεια τους. Για την δημοσιότητα και την προβολή που είχαν. Κινείται όπως θα περίμενε κάποιος που γνωρίζει τον Θόδωρο Μουριάδη. Αθόρυβα αλλά ουσιαστικά. Το γεγονός όσο αναμενόμενο κι είναι, τόσο δημιουργεί εύλογες απορίες.

Μια τέτοια προσπάθεια έπρεπε ήδη να προβάλλεται περισσότερο αφού ο υποψήφιος δήμαρχος και πρέπει να γίνει γνωστός και οι απόψεις του για το μέλλον της πόλης πρέπει να γνωστοποιηθούν στο ευρύ κοινό. Στο εκλογικό σώμα.

Όσα δεν έγιναν μέχρι τώρα προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα. Όπως όλα δείχνουν ο Νοέμβρης θα είναι ο μήνας έναρξης μιας διαφορετικής προεκλογικής τακτικής, η οποία θα περιλαμβάνει όλα όσα δεν έγιναν ως τώρα. Κι ακόμη περισσότερα.

Εν τω μεταξύ ο κ. Μουριάδης οργανώνεται, φτιάχνει ψηφοδέλτιο, εμφανίζεται συχνότερα στην πόλη και το Δήμο Καβάλας. Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις ειδήσεις που υπάρχουν περί της προσπάθειας έστω κι αν κάποια πράγματα είναι ακόμη (για ευνόητους λόγους) καλά κρυμμένα μυστικά του.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ο Θόδωρος Μουριάδης νοίκιασε πρόσφατα γραφείο για να εγκατασταθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του. Ο χώρος είναι κατάλληλος, υπό την έννοια ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν άμεσοι συνεργάτες που δεν θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά κι αρκετοί εθελοντές φίλοι που αναλαμβάνουν τις δύσκολες δουλειές της προεκλογικής καθημερινότητας. Μπορούμε να μνημονεύσουμε τον Νίκο Χατζηχρήστου, ο οποίος μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ είναι στο πλευρό του κ. Μουριάδη, έχουν καθημερινή συνεργασία.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: Πρόθεση του κ. Μουριάδη είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση από τους συνεργάτες και υποψηφίους του κ. Σιμιτσή. Από τους εκλεγμένους (σημερινούς δημοτικούς συμβούλους), υποψήφιος με τον Θ. Μουριάδη θα είναι μόνο ο Λεωνίδας Παππάς. Οι  Κυριάκος Σταυρίδης- Ανέστης Δημητριάδης – Στέλιος Σχοινάκης- Σάββας Εμφιετζής είναι αυτοί που συνδέουν τη νέα προσπάθεια με την προηγούμενη. Ο Θόδωρος Μουριάδης δίνει προτεραιότητα σε νέους επιστήμονες, σε νέους ανθρώπους γενικώς. Κινείται και στον χώρο της αγοράς. Τα έχει καταφέρει (έχει συμφωνήσει) με τουλάχιστον 4 προέδρους μεγάλων και γνωστών σωματείων. Φυσικά και θα έχει στο ψηφοδέλτιο του στελέχη της ΔΗΜΑΡ ενώ συζητά και με ανθρώπους της Αριστεράς γενικότερα. Πρόσωπα που φθάνουν ως τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ! Για το τέλος αφήνει τις επαφές με παράγοντες της Κεντροδεξιάς, αφού και σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας η αποδοχή της υποψηφιότητας του είναι αξιοπρόσεκτη. Στο ψηφοδέλτιο Μουριάδη υπάρχει ήδη ένας γιατρός. Οι πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων θα γίνουν τον Νοέμβρη.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Τον Θόδωρο Μουριάδη τον συναντάς συχνότερα στις εκδηλώσεις στην πόλη και εκτός αυτής (εντός των ορίων του Δήμου). Το Καλοκαίρι βρέθηκε σε αρκετά πανηγύρια ενώ ακολούθησε πρόγραμμα επαφών (που δεν προβλήθηκε με δελτία τύπου) με διοικήσεις συνοικιακών και άλλων συλλόγων. Τον Νοέμβρη θα κάνει τις πρώτες του περιοδείες που περιγράφονται ως περιοδείες «πόρτα – πόρτα». Θα αρχίσει από τις συνοικίες.  Σύντομα θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα του συνδυασμού, η οποία θα είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα. Ετοιμάζεται επίσης το σήμα του συνδυασμού, που ως γνωστόν έχει το όνομα «Σύγχρονη πόλη». Μέχρι τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μουριάδης χρησιμοποιεί την δική του σελίδα στο facebook.

Μειονεκτήματα- Πλεονεκτήματα

Στα μειονεκτήματα της προσπάθειας υπολογίζονται το ότι ο κ. Μουριάδης δεν είναι τόσο γνωστός όσο θα έπρεπε όπως επίσης το γεγονός ότι ξεκίνησε με καθυστέρηση τη συστηματική προεκλογική δουλειά. Πρέπει επίσης να αλλάξει συνήθειες και συμπεριφορά ως φυσικό πρόσωπο αφού οφείλει να αποδεχθεί τους ισχυρούς άγραφους νόμους που αφορούν τον οποιοδήποτε υποψήφιο και δη έναν υποψήφιο Δήμαρχο.

Τα πλεονεκτήματα του περιγράφονται τα εξής: Είναι νέα υποψηφιότητα ενώ οι αντίπαλοι του ήταν όλοι υποψήφιοι και το 2014. Είναι μετριοπαθής άρα έχει συμπάθειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους ενώ δύσκολα θα ακούσεις κακή κουβέντα για τον έως τώρα βίο του όπως επίσης για τον χαρακτήρα του. Σημείο στο οποίο θα επιμείνει, τα έργα που τελειώνουν αυτήν την περίοδο. Ως συνεργάτης του κ. Σιμιτσή είχε μεγάλη συμμετοχή στην ωρίμανση τους. Έχει ταυτόχρονα ασχοληθεί με έργα που «έρχονται», όπως για παράδειγμα πολλά από τα έργα του ΒΑΑ ή το έργο στο 12ο δημοτικό.

Ακούμε τέλος ότι ο κ. Μουριάδης θα είναι πολύ προσεκτικός με όλους τους συνυποψηφίους του, η κριτική του προς τη διοίκηση του Δήμου θα είναι στο ίδιο ήπιο σχετικά κλίμα. Όπως διατυπώνεται εδώ και καιρό μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι πρόσφατη η δήλωση του, σύμφωνα με την οποία θα δώσει προτεραιότητα στις προτάσεις που έχει να καταθέσει.

Ο Θόδωρος Μουριάδης θα απευθυνθεί για υποστήριξη στο ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας, ορισμένα παλαιά στελέχη του οποίου δεν φαίνεται να συμφωνούν με την προσπάθεια του. Αξιοπρόσεκτη και αυθόρμητη η στήριξη που του προσφέρει ήδη ο Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, με τον οποίο δεν πρόλαβε ακόμη να συναντηθεί. Συζήτησε ή θα συζητήσει και με άλλα κόμματα (της Κεντροαριστεράς) όπως επίσης συζήτησε ήδη με αρκετούς συνυποψηφίους του.

Διαβάστε επίσης