Ένα κατατοπιστικό- αισιόδοξο καλωσόρισμα στους νέους φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 Ένα κατατοπιστικό- αισιόδοξο καλωσόρισμα στους νέους φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Για λογαριασμό του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας ο πρόεδρος του τμήματος απέστειλε ηλεκτρονικά μια πολύ εύστοχη και κατατοπιστική επιστολή.

Παραλήπτες είναι οι νέοι φοιτητές.

Το κείμενο του κ. Βασίλη Χατζή (φωτογραφία) είναι το ακόλουθο:

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών. Με ιδιαίτερη χαρά συγχαίρω και καλωσορίζω τους εκατόν είκοσι τέσσερις (124) νέους πρωτοετείς φοιτητές στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα και τους διαβεβαιώνω ότι το σύνολο του εκπαιδευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του Τμήματος θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να παρέχει σε αυτούς μια ποιοτική και αποδοτική εκπαίδευση.

Ακόμη και μετά την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, το ποσοστό κάλυψης θέσεων ανέρχεται σε 124% με βάση τον ζητούμενο αριθμό εισακτέων από το Τμήμα, ο οποίος προκύπτει από τους διαθέσιμους πόρους του Τμήματος σε διδάσκοντες, αίθουσες και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Έτσι, δημιουργείται στο Τμήμα ένας λόγος διδασκόντων – διδασκομένων που είναι πολύ κοντά στο διεθνές πρότυπο ακαδημαϊκής αριστείας: 1 διδάσκων για κάθε 8 φοιτητές, και αποτελεί εγγύηση για ποιότητα σπουδών.

Η διαρκής βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του Τμήματος αντανακλάται στις προτιμήσεις των νέων πρωτοετών φοιτητών. Από τους 124 επιτυχόντες φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, το 35% έχουν επιλέξει το Τμήμα ως 1η προτίμηση, ενώ στις 3 πρώτες θέσεις προτίμησης το έχουν επιλέξει το 57% των επιτυχόντων. Τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι για τους περισσότερους φοιτητές το Τμήμα αποτελεί όχι τυχαία ή αναγκαστική αλλά συνειδητή επιλογή και αυτό αποτελεί εγγύηση για ενεργή συμμετοχή και επιτυχία στις σπουδές. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους νέους μας φοιτητές για την ιδιαίτερα πετυχημένη επιλογή του γνωστικού αντικειμένου των σπουδών τους, το οποίο συνδυάζει τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις νέες τεχνολογίες.

Το γνωστικό αντικείμενο είναι απόλυτα διακριτό σε σχέση με τα άλλα Τμήματα της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης και είναι το αντικείμενο που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των υποψηφίων φοιτητών του 4ου επιστημονικού πεδίου τα τελευταία χρόνια όπως αποδεικνύεται από τις βάσεις εισαγωγής των Τμημάτων.

Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων είναι ιδιαίτερα ευοίωνες καθώς το Τμήμα προσφέρει γνώσεις σε ένα διεπιστημονικό αντικείμενο αιχμής με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν στην εποχή μας αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονης επιχείρησης και αξιοποιούνται όχι μόνο στο τμήμα της παραγωγής αλλά κυρίως στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, στην αξιοποίηση των πληροφοριών, στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην εξυπηρέτηση των πελατών. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι απόφοιτοι των Τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας βρίσκουν γρήγορα εργασία στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Οι νέοι φοιτητές θα εκπαιδευτούν μέσα από ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών 8 εξαμήνων που περιλαμβάνει μαθήματα υποβάθρου και εξειδίκευσης αλλά και σύγχρονα αντικείμενα αιχμής που αποτελούν απαίτηση της αγοράς εργασίας και του επιστημονικού αντικειμένου όπως διαμορφώνεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Ως παράδειγμα αναφέρονται τα μαθήματα Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing), Τεχνολογίες Εξιχνίασης Ψηφιακού Εγκλήματος (Digital Forensics), Ανάπτυξη Διαδικτυακών και Νεφοϋπολογιστικών Εφαρμογών. Μελλοντικά θα έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών Erasmus και να επιλέξουν την συνέχεια των σπουδών τους σε ένα από τα 5 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρει το Τμήμα.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 15:00. Γίνονται διαδικτυακά στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://eregister.it.minedu.gov.gr/ Θα ακολουθήσει διαδικασία ταυτοποίησης και ολοκλήρωσης της εγγραφής, η οποία θα γίνει σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από τη Γραμματεία του Τμήματος.

Καλή αρχή! Καλή επιτυχία!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Δρ. Βασίλης Χατζής

Διαβάστε επίσης