• 3 Μαΐου 2024,

Επιπλέον εποχιακό προσωπικό στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

 Επιπλέον εποχιακό προσωπικό στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας ενισχύεται περαιτέρω με εποχιακό προσωπικό προερχόμενο από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και το πρόγραμμα πλησίον της συνταξιοδότησης.

Η υπηρεσία πρόκειται να ενισχυθεί με 50 άτομα που θα εργαστούν 8 μήνες από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Έχουν προσληφθεί και εργάζονται 16 ήδη. 3-4 εργάζονται ως οδηγοί. Οι υπόλοιποι ανέλαβαν οδοκαθαριστές σε διάφορους δρόμους. Κυρίως στις συνοικίες της πόλης, εκεί όπου υπήρχαν προβλήματα και κενά.

Το πρόγραμμα προ της συνταξιοδότησης ωφελεί το Δήμο Καβάλας με 38 εποχιακούς εργαζόμενους. Από τους οποίους οι δώδεκα θα απασχοληθούν στην καθαριότητα. Αναλαμβάνουν και αυτοί να καθαρίζουν δρόμους- κολώνες φωτισμού αλλά και θαλάμους του ΟΤΕ.

Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία Καθαριότητας λύνει προβλήματα που είχε κυρίως στον τομέα των οδοκαθαριστών. Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα είναι το πλήρωμα κάθε απορριμματοφόρου καθώς δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού για να κάνουν χρήση των ρεπό οι μόνιμοι εργαζόμενοι.

Ο Δήμος Καβάλας και άλλη φορά έχει εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προ της συνταξιοδότησης. Πρώτη φορά το εκμεταλλεύεται σε βαθμό 38 εποχιακών υπαλλήλων οι οποίοι θα εργαστούν μέχρι να βγουν στη σύνταξη. Άλλοι κάποιους μήνες και άλλοι το πολύ δύο χρόνια. (Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης