• 20 Απριλίου 2024,

Επισκέψεις μαθητών από τις Σέρρες στο Ναυτικό Μουσείο

 Επισκέψεις μαθητών από τις Σέρρες στο Ναυτικό Μουσείο

Χθες το πρωί δύο τουριστικά λεωφορεία στάθμευσαν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και αποβίβασαν μαθητές προερχόμενους από τις Σέρρες. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας. Επρόκειτο για 65 μαθητές του 1ου γυμνασίου Σερρών. Τους υποδέχθηκε εκπρόσωπους του συλλόγου φίλων Ναυτικού Μουσείου, ο Αλέκος Ελευθερίου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Ξεναγήθηκαν στον μουσειακό χώρο κι ενημερώθηκαν σχετικά με θέματα της θάλασσας αλλά και με την ιστορία της Καβάλας. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκθέματα ορισμένα από τα οποία φωτογράφησαν. Ο κ. Ελευθερίου πρόσφερε ολοκληρωμένη ενημέρωση στους μαθητές, ενώ τα λεγόμενά του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και των συνοδών εκπαιδευτικών.

Εκείνη την ώρα το Ναυτικό Μουσείο επισκέφθηκε συμπολίτης ο οποίος εξομολογήθηκε πως έψαχνε να το βρει, καθώς δεν υπάρχει αναρτημένη κάποια σχετική ενημερωτική πινακίδα. Επειδή συχνά μαθητές επισκέπτονται το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση, κυρίως για τη στάθμευση των λεωφορείων, ενώσω διαρκεί η διαδικασία της ξενάγησης. Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση να σταθμεύουν τα λεωφορεία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, καταλαμβάνοντας μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Σταδιακά το Ναυτικό Μουσείο γίνεται περισσότερο γνωστό. Σ’ αυτό βοηθά και το διαδίκτυο. Την τρέχουσα περίοδο των μαθητικών εκδρομών τα σχολεία που επισκέπτονται το Ναυτικό Μουσείο είναι πολλά, οι δε μαθητές αναχωρούν ικανοποιημένοι ύστερα από την ξενάγηση.

Διαβάστε επίσης