• 26 Απριλίου 2024,

Επιστρέφουν το βιβλίο, αρνούνται το μάθημα των θρησκευτικών

 Επιστρέφουν το βιβλίο, αρνούνται το μάθημα των θρησκευτικών

Tουλάχιστον 30 είναι οι δηλώσεις γονέων- μαθητών δημοτικών σχολείων του Νομού Καβάλας- με τις οποίες κάνουν γνωστό στους διευθυντές των σχολείων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ότι τα παιδιά τους δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μάθημα των θρησκευτικών. Ξεκίνησαν να κατατίθενται με την έναρξη των μαθημάτων στις 11 Σεπτέμβρη, συνεχίζονται με τάση αυξητική! Με λίγα λόγια έφθασε και στο Νομό μας μια περίεργη και υπερβολική αντίδραση γονέων που δε συμφωνούν με το περιεχόμενο των νέων βιβλίων στο μάθημα των Θρησκευτικών. Πρόκειται για συνέχεια της διαμάχης της Κυβέρνησης με την εκκλησία, την εποχή που υπουργός Παιδείας ήταν ο κ. Φίλης. Στο μεταξύ η Εκκλησία της Ελλάδας συμφώνησε το περιεχόμενο των νέων βιβλίων με τον επόμενο υπουργό Παιδείας αλλά αυτό οι γονείς είτε δεν το θυμούνται, είτε δεν το πιστεύουν.

Οι συγκεκριμένοι γονείς καταθέτουν στον διευθυντή του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους δήλωση ότι αυτά δεν θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών. Ταυτόχρονα επιστρέφουν το βιβλίο του μαθήματος. Ο κάθε διευθυντής σχολείου ενημερώνει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ωστόσο οι μαθητές δεν μπορούν να βγουν από την αίθουσα στην ώρα των Θρησκευτικών. Παραμένουν σε αυτήν αλλά υποτίθεται ότι δεν παρακολουθούν. Για τις δηλώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι σχολικοί σύμβουλοι που άρχισαν επαφές με εκπαιδευτικούς και γονείς. Εκείνο που εξηγούν στους γονείς είναι ότι στο νέο βιβλίο των Θρησκευτικών περιλαμβάνονται όλα όσα ζήτησε η Εκκλησία της Ελλάδας.

*Οι  Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας συνδιοργανώνουν βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο «Το νερό στην πόλη», για τη διαχείριση του νερού στο αστικό περιβάλλον, στο σπίτι, στο σχολείο, στο δημόσιο χώρο. Το  σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  Α/θμιας και Β/θμιας   Εκπαίδευσης Καβάλας   και θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας με δυνατότητα χρήσης Internet, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:30-13:30.

*Στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αναρτώνται τις τελευταίες ημέρες οι πρώτες προσκλήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία για την πραγματοποίηση 5νθήμερων εκδρομών μαθητών της Γ’ τάξης των Λυκείων. Όπως διαβάζουμε το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης θα κάνει εκδρομή στη Ρώμη ή την Πράγα. Το 3ο Λύκειο σε Ρώμη- Φλωρεντία ή Πράγα. Το ΓΕΛ Νικήσιανης στην Κρήτη.

Διαβάστε επίσης