• 25 Απριλίου 2024,

Έρχεται η ώρα κάλυψης των περιζήτητων θέσεων

 Έρχεται η ώρα κάλυψης των περιζήτητων θέσεων

Στη διάρκεια των επόμενων ημερών, πολύ περισσότερο τον κοντινό Σεπτέμβρη, θα «ανοίξει» η διαδικασία προκειμένου να επιλεγούν οι επικεφαλής υπηρεσιών- φορέων- αρχών στο Νομό. Αναφερόμαστε σε θέσεις που θα καλυφθούν με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, θέσεις για πολλούς λόγους ελκυστικές. Η συζήτηση για αυτούς που έρχονται σε αυτές τις θέσεις γίνεται συστηματικά στην τοπική κοινωνία, ειδικότερα στην τοπική ΝΔ. Από τις 8 Ιουλίου έως και πρόσφατα οι γνωρίζοντες παρέπεμπαν σε διαδικασίες που θα «τρέξουν» μετά τον 15Αυγουστο ή το Φθινόπωρο γενικώς. Υπάρχουν πληροφορίες και άλλα «σημάδια», τα οποία δείχνουν ότι η ώρα αυτή έρχεται.

Ας θυμηθούμε για ποιες βασικές θέσεις μιλάμε. Ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου. Ο επικεφαλής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ (πρώην Παιδόπολη) αλλά και δύο θέσεις στον Οργανισμό Λιμένα. Του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου. Το ρεπορτάζ δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες θέσεις που ενδιαφέρουν, αυτές όσο σημαντικές κι αν είναι δεν αφορούν άμεσα την πόλη και το Νομό Καβάλας.

Για τις δύο θέσεις στη διοίκηση του Νοσοκομείου οι γνωρίζοντες λένε ότι το Υπουργείο Υγείας θα αποφασίσει τη διαδικασία, σίγουρα θα προηγηθεί η αλλαγή των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών. Στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης επικεφαλής είναι ο Στρατής Πλωμαρίτης, ο οποίος θα αντικατασταθεί. Αμέσως μετά θα έρθει η ώρα των δημόσιων νοσοκομείων. Πιθανότερο είναι να ζητηθεί να υπάρξουν αιτήσεις. Θα ακολουθήσει μια διαδικασία τυπικά αξιοκρατική. Η θέση του διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας δεν γνωρίζουμε αν θα καλυφθεί από τοπικό παράγοντα ή όχι. Βασικό ζητούμενο με λίγα λόγια είναι το αν θα υπάρξει ή όχι εντοπιότητα. Οι δύο θέσεις δεν είναι τόσο ελκυστικές όσο αυτές του ΟΛΚ. Τα ονόματα που «κυκλοφόρησαν» δεν φαίνεται να έχουν όλα κάποια άμεση σχέση. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένουμε. Οι δύο θέσεις είναι αρκετά δύσκολες, χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις. Από τα διάφορα σενάρια πιο βάσιμο φαίνεται να είναι αυτό του ενδιαφερόμενου Θανάση Πάσχου. Λογικά θα υπάρξουν κι άλλοι. Κάποιοι φαίνεται να δρουν αθόρυβα, προετοιμάζονται και περιμένουν. Ας μη ξεχνάμε ότι είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει και η σύνθεση του δ.σ. του Νοσοκομείου.

Για τον Οργανισμό Λιμένα δεν κρύβει το ενδιαφέρον της η δικηγόρος και υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τη ΝΔ κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου. Οι ενέργειες της είναι συγκεκριμένες αλλά και διακριτικές. Η απόφαση κάλυψης της θέσης ή των θέσεων στον ΟΛΚ θα είναι πολιτική, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Έχει ενδιαφέρον κι αφορά την υπόθεση το αν θα γίνουν ή όχι αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ. Σημειώνουμε ότι ο Χρήστος Ηλιάδης (σημερινός πρόεδρος και δ. σύμβουλος) είναι κατά γενική ομολογία πετυχημένος. Αν και η Κυβέρνηση έχει μια τάση να επιλέγει συνεργάτες της κι από άλλους πολιτικούς χώρους, είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον στελεχών της ΝΔ για τον ΟΛΚ που με τα σημερινά δεδομένα η πιθανότητα παραμονής του κ. Ηλιάδη υπάρχει αλλά με λίγες πιθανότητες.

Για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ η Μαρίνα Φιλιππίδου ενδιαφέρεται. Γνωρίζει άριστα το Κέντρο λόγω της προηγούμενης θητείας της. Για την ίδια θέση προέδρου του διοικητικού συμβουλίου ενδιαφέρεται η Βάσω Παπουτσή Μήττα.

Στην τοπική ΝΔ συζητούνται δύο ακόμη ονόματα. Του δημοσιογράφου Γιάννη Χατζηεμμανουήλ και του Μανώλη Κελαϊδάκη. Ο τελευταίος δεν θα είναι έκπληξη αν επανέλθει στην Εγνατία Οδό ΑΕ ενώ ο Γιάννης Χατζηεμμανουήλ λέγεται ότι είναι στις επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ για την ΕΡΤ3. Τέλος επίσης δεν θα είναι έκπληξη αν στις προσεχείς αποφάσεις της Κυβέρνησης περιληφθεί και ο Γιώργος Καλαντζής.

Διαβάστε επίσης