• 26 Απριλίου 2024,

Εργασιακή ειρήνη συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι στη ΔΕΥΑΚ

 Εργασιακή ειρήνη συμφώνησαν οι εμπλεκόμενοι στη ΔΕΥΑΚ

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο συνάντηση για τη ΔΕΥΑΚ, η οποία διήρκεσε μία ώρα κι είχε θετικό αποτέλεσμα. Η εργασιακή ειρήνη, την οποία όλοι ζήτησαν, επετεύχθη με την αλλαγή προέδρου. Επιβεβαιώθηκε χθες, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ κ. Παύλου Δραγκόλα. Ταυτόχρονα χθες συζητήθηκαν οι άμεσες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις κυρίως στο Βιολογικό Καθαρισμό της Άσπρης Άμμου.

Στο γραφείο της Δημάρχου βρέθηκαν η ίδια, ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο της επιχείρησης, ο πρόεδρος του σωματείου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Σχετικά με τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο βιολογικό της Άσπρης Άμμου επιβεβαιώθηκαν τα εξής: 1) Άμεσες παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί ήδη, με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ. 2) Εκπονείται μελέτη για τις επόμενες που θα είναι σημαντικότερες 3) Ο καθαρισμός του αγωγού που διαχέει το επεξεργασμένο λύμα στη θάλασσα έχει ξεκινήσει. Λόγω καιρού (νοτιάδες) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Χθες φημολογείται συνάντηση του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Άγγελου Λογκάρη με τον διευθυντή Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, σχετικά με τα νιτρικά στο νερό του Ζυγού. Η συνάντηση είχε στόχο να παρουσιαστούν στην υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας τα αποτελέσματα των ενεργειών της ΔΕΥΑΚ που έρριξαν τα νιτρικά. Είναι γνωστό ότι για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιήθηκε νερό του Κρυονερίου.

 

Διαβάστε επίσης