• 14 Μαΐου 2024,

Έτοιμο το Καλοκαίρι του 2025 το ανακαινισμένο Αμφιθέατρο

 Έτοιμο το Καλοκαίρι του 2025 το ανακαινισμένο Αμφιθέατρο

Σημαντική η χθεσινή μέρα για την Καβάλα. Μετά από συζητήσεις και διαδικασίες πολλών ετών, ίσως και δεκαετιών, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Ξεκινά άμεσα το έργο βελτίωσης- ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Με προθεσμία περαίωσης 500 περίπου μέρες. Αν όλα πάνε καλά το έργο θα έχει ολοκληρωθεί τέλος Άνοιξης- αρχές Καλοκαιριού του 2025.

Σημαντικό και θετικό γεγονός το ότι το ανέλαβε η τοπική εταιρία, πλήρως αξιόπιστη, του κ. Βασίλη Στυλιανίδη. Υπολογίζεται ότι το έργο θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες. Πρώτη δουλειά θα είναι η αποξήλωση και απομάκρυνση των καθισμάτων (αντικαθίστανται) και της σκηνής.

Το Αμφιθέατρο αλλάζει – σύμφωνα με την μελέτη- και εξωτερικά. Αποκτά εξωτερική όψη ίδια με αυτή του Διοικητηρίου. Χαρούμενος για την εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης, είπε στους δημοσιογράφους: «Βρήκαμε τρόπο να διατηρήσουμε τη χωρητικότητα της μεγάλης αίθουσας στα 367 καθίσματα.

Ότι γίνει δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που ξέραμε και βλέπουμε σήμερα. Το σχέδιο μας είναι καινοτόμο. Σε 500 μέρες από σήμερα η Καβάλα θα απολαύσει τον χώρο που της έλειψε με μια καινούργια, σύγχρονη όψη». Στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο παραβρέθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες Κώστας Κουνάκος και Γιάννης Νεστορίδης.

Διαβάστε επίσης