Εξετάζεται και ο εμπρησμός! Μέσα σε λίγες ώρες έσβησε η φωτιά στα ΚοίνυραΜέσα σε χρονικό διάστημα 3 περίπου ωρών και μετά από μεγάλη κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων έσβησε χθες το πρωί πολύ επικίνδυνη δασική πυρκαγιά στη Θάσο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζει και το ενδεχόμενο εμπρησμού μιας και προ λίγων ημερών στην ίδια περιοχή, με τον ίδιο τρόπο εκδηλώθηκε κι άλλη φωτιά! Εκείνη έκαψε λίγα τετραγωνικά μέτρα, η χθεσινή έκαψε 10 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης. Η φωτιά (όπως και η προηγούμενη) άρχισε από τον περιφερειακό δρόμο του νησιού. Και αυτό το γεγονός έχει τη μεγάλη του σημασία.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν μεγάλη. Εξ αυτού του λόγου υπήρξε το προαναφερθέν θετικό αποτέλεσμα. Βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες, η εμπειρία των δυνάμεων πυρόσβεσης αλλά και η τύχη. Στις ενέργειες δεν συμμετείχε το νέο ελικόπτερο που εδρεύει στο «Μέγας Αλέξανδρος», λόγω αυξημένης επικινδυνότητας είχε μεταφερθεί προσωρινά στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου (Βόλος).

Χθες το μεσημέρι το ΑΠΕ ανακοίνωσε την λήξη του περιστατικού με το ακόλουθο τηλεγράφημα:  «Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε δασική έκταση στα Κοίνυρα, νότια της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση όλων των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε, ενδεχόμενο που ανησυχούσε τους εμπλεκόμενους φορείς λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στο νησί τα τελευταία 24ωρα».

Νωρίτερα χθες το πρωί πάλι το ΑΠΕ ανακοίνωνε την έναρξη του περιστατικού:

« Μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις επτά το πρωί, προκειμένου να κατασβηστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Κοίνυρα της Θάσου στην περιοχή Παράδεισος στα νότια του νησιού. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του κατάφυτου νησιού, γεγονός που έχει κινητοποιήσει ολόκληρο το μηχανισμό της Θάσου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Από νωρίς τα πρωί γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα, εικοσιπέντε πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα.Ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, ώστε να μην προχωρήσει σε πιο δύσβατες περιοχές, ενώ τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο οικισμός».

eXTReMe Tracker