• 24 Απριλίου 2024,

«… με τη σχεδία του και το σχέδιο μας ο Οδυσσέας βγαίνει στο Καρνάγιο»

 «… με τη σχεδία του και το σχέδιο μας ο Οδυσσέας βγαίνει στο Καρνάγιο»

Από τη Δευτέρα 19 έως την Τετάρτη 21 Αυγούστου τα γεγονότα του Φεστιβάλ Φιλίππων επανέρχονται στο Καρνάγιο. Εκεί θα παρουσιαστεί η παραγωγή του Φεστιβάλ και του ΔΗΠΕΘΕ (με τη βοήθεια και συμμετοχή και της Δημωφέλεια) που έχει τίτλο «Οδυσσέας, ο ήρωας της καρτερίας». Για την παράσταση δόθηκε χθες το μεσημέρι η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Παρόντες ήταν πολλοί.

Όλοι τους συντελεστές του θεατρικού γεγονότος. Τα λόγια τους το περιέγραψαν ως κάτι διαφορετικό. Τόσο από πλευράς θεατρικής ουσίας όσο και από πλευράς του χώρου που επιλέχθηκε. Του ιστορικού και παραδοσιακού Καρνάγιου. Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τύπου συμφώνησαν ότι αυτό που θα παρουσιαστεί είναι κάτι περισσότερο από θεατρική παράσταση.

Ο Θοδωρής Γκόνης που σκηνοθετεί, εξήγησε ότι « … με τη σχεδία του και το σχέδιο μας ο Οδυσσέας βγαίνει στο Καρνάγιο». Η συγκεκριμένη φράση και περιγραφή προετοιμάζει κατάλληλα αυτόν που θα παρακολουθήσει την παράσταση. Αναφέρθηκε επίσης η εμπλοκή της Θεοδώρας Κυριακίδου, η οποία ήρθε στην Καβάλα από τη Γερμανία για να παρακολουθήσει τις πρόβες αλλά τελικά συμμετέχει στην παράσταση! Συμμετέχει επίσης κλιμάκιο της χορωδίας Προ-Νόμιον, με τραγούδια που έρχονται από την Ομηρική παράδοση.

Ο Θοδωρής Γκόνης μεταξύ άλλων είπε: «Ο Οδυσσέας έρχεται να μας μάθει την τέχνη της επιβίωσης,  να μας μάθει ελιγμούς –αναδιπλώσεις- άμυνες.  Σημασία έχει να φτιάξεις και να πετύχεις στο σχέδιό σου. Όλα αυτά τα χρόνια αναδείξαμε πάνω από 100 μικρές γωνιές της Καβάλας.

Η παράσταση είναι η μεγάλη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ.Μια παραγωγή με τα ελάχιστα χρήματα για τα δεδομένα που ισχύουν στο θέατρο μας.

Χαίρομαι που όλοι οι συνεργάτες της παράστασης είναι μαζί μας». Στη συνέχεια τους ευχαρίστησε όλους, αναφέροντας τους έναν έναν.

Η Πρόεδρος Κορίνα Χιώτη Πρασσά είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μία παράσταση που θα είναι εμπειρία. Είμαι σίγουρη ότι θα προχωρήσει και εκτός Καβάλας. Ο κ. Άρης Λεμπεσόπουλος μίλησε σύντομα και περιεκτικά.

Ευχαρίστησε τον κ. Γκόνη και συμπλήρωσε: «Η παράσταση θα γίνει σε ένα υπέροχο και μαγικό τοπίο. Θα είναι κάτι που θα το θυμάμαι. Θα είναι μία εμπειρία που θα κρατήσω μέσα στην καρδιά μου». Ο Ανδρέας Γεωργιάδης (σκηνικά και μουσική επιμέλεια) τόνισε μεταξύ άλλων: « Δεν είναι θέατρο είναι μία μοναδική εμπειρία».

Τέλος ο κ. Κατιώνης , εκπρόσωπος της χορωδίας- σημείωσε ότι η τέχνης της επιβίωσης είναι ένα από τα καλύτερα μαθήματα που έγιναν στους Έλληνες. Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν και οι Ματίνα Μέγκλα, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, Θεοδώρα Κυριακίδου. Συμφώνησαν για τη μοναδική εμπειρία, ευχαρίστησαν και τον κ. Γκόνη και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης