Ο ΟΛΚ προβάλει τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του

 Ο ΟΛΚ προβάλει τα 100 χρόνια από τη δημιουργία του

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προβάλλει με διάφορες ενέργειες του, οι οποίες θα ενταθούν το προσεχές διάστημα, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία του. Σκοπεύει να πραγματοποιήσει και μία μεγάλη ημερίδα όπου μεταξύ άλλων θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση δύο ζητήματα που αφορούν: το μεν πρώτο την κατασκευή νέου λιμανιού έξω από την Κεραμωτή, το δε δεύτερο κατασκευή μαρίνας για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Μιας και οι πλωτές εξέδρες δεν επαρκούν.

Το 1919 και το 1920 έγιναν στην Καβάλα οι ενέργειες ώστε να συσταθεί το 1920 η πρώτη Λιμενική Επιτροπή Καβάλας.  Από τότε πέρασαν εκατό χρόνια. Μεσολάβησε η αλλαγή σε λιμενικό ταμείο και αρχές της δεκαετίας του 2000 η σύσταση του Οργανισμού Λιμένα. Κινούμενος σε αυτό το σκεπτικό, για να τιμήσει τα 100 χρόνια του, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας συνεργάστηκε με την εταιρεία του Νίκου Σαββόπουλου και με την εταιρεία του κ. Φασουλά. Τα 100 χρόνια του ΟΛΚ απέκτησαν το δικό τους λογότυπο, το οποίο τυπώθηκε σε φανέλες και καπέλα που ήδη μοιράζονται. Θα υπάρξουν και banner κι άλλες διαφημιστικές ενέργειες.

Ετοιμάζεται επίσης και ένα βίντεο με την ιστορία του Οργανισμού.  Εντός του μήνα θα μπουν στο κεντρικό λιμάνι φωτιζόμενες κατασκευές με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Θα οργανωθεί ημερίδα όπου πέραν των ιστορικών στοιχείων και αναφορών θα υπάρξει και ουσιαστικός διάλογος με τοπικούς φορείς ακόμη και απλούς πολίτες. Ο ΟΛΚ προετοιμάζει επίσης να εκτυπώσει βιβλίο με την ιστορία ενός ισχυρού άνδρα και καβαλιώτη, επί των ημερών του οποίου το Λιμενικό Ταμείο προόδευσε. Πρόκειται για τον Γιάννη Πριμικίδη.

Οι εκδηλώσεις και οι ενέργειες αυτές ξεκινούν τώρα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα για τα 100 χρόνια του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Είναι κάτι που θα αποφασιστεί το Σεπτέμβριο αλλά απαραίτητα θα γίνει πριν το τέλος του έτους.

 

Διαβάστε επίσης