• 25 Απριλίου 2024,

Γεμάτοι μπλε κάδοι λόγω αύξησης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων

 Γεμάτοι μπλε κάδοι λόγω αύξησης των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων

Μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής της Καλαμίτσας επιβεβαιώσαμε το πρόβλημα των ημερών με τους μπλε κάδους. Το περιεχόμενο των οποίων προορίζεται για ανακύκλωση. Στην Καλαμίτσα οι μπλε κάδοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι! Αυτό συμβαίνει στο πεζοδρόμιο παράλληλα με ακτή (υπάρχουν τρεις μπλε κάδοι) αλλά και στο δρόμο πάνω από το κλειστό γυμναστήριο.

Παντού επικρατεί η ίδια κατάσταση. Οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης είναι γεμάτοι. Δίπλα τους οι πράσινοι, είναι άδειοι.  Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μπλε κάδου ξεχειλίζουν. Δημιουργείται έτσι μία εικόνα που δεν είναι καθόλου όμορφη.

Ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης είπε στην εφημερίδα μας ότι το γεγονός οφείλεται στην αύξηση των απορριμμάτων της ανακύκλωσης,  λόγω της παρουσίας στην περιοχή ειδικά της Καλαμίτσας πολλών τουριστών. Από πλευράς υπηρεσίας –εξήγησε- δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Δηλαδή οι κάδοι αδειάζουν όπως πάντα, με πρόγραμμα συγκεκριμένο και καθημερινό.

Αφήνει να εννοηθεί ότι ενώ αυξήθηκαν τα απορρίμματα προς ανακύκλωση, η υπηρεσία δεν δύναται να παρακολουθήσει αυτήν την αύξηση και έτσι επί της ουσίας προκύπτει καθυστέρηση στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων τα οποία γεμίζουν τους μπλε κάδους πολύ πιο γρήγορα από ότι στη χειμερινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης