• 24 Απριλίου 2024,

Ο Κώστας Πεφάνης προτείνεται για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 Ο Κώστας Πεφάνης προτείνεται για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Το βράδυ της Δευτέρας ο νέος δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης προσκάλεσε σε συνάντηση τους υποψηφίους του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Έχει ξανασυναντηθεί μαζί τους αλλά η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η πρώτη με βασικό θέμα την νέα διοίκηση. Αυτή που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτέμβρη. Σε γενικές γραμμές ο κ. Μουριάδης εξήγησε στους υποψηφίους του (μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και όσοι εκλέγονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο) τον τρόπο που σκέφτεται να διοικήσει το δήμο Καβάλας. Από τη συνάντηση υπήρξαν αρκετοί απόντες επειδή βρίσκονται σε διακοπές.

Ο κ. Μουριάδης ανακοίνωσε ότι η πρόθεσή του είναι να προτείνει για νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον νέο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Πεφάνη. Με την επιλογή αυτή διακόπτεται μία παράδοση πολλών ετών, σύμφωνα με την οποία πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας συνήθως είναι δικηγόρος.  Από το 2007  μέχρι και σήμερα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι δικηγόρος. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι και το 1998, για 16 συνεχόμενα χρόνια, πάλι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν δικηγόρος (επί εποχής Αθανασιάδη) ο Γιώργος Γκόλνας. Ο προηγούμενος πρόεδρος που δεν ήταν δικηγόρος,  ήταν ο Νίκος Μαυρίδης (2004-2006). Ο κ. Μαυρίδης θα βρίσκεται στο νέο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Εκλεγμένος με το Μάκη Παπαδόπουλο. Οι ανακοινώσεις του Θόδωρου Μουριάδη ήταν πάνω-κάτω γνωστές. Αναφέρθηκε στις αποφάσεις του για θέσεις-  προεδρεία και θέσεις αντιδημάρχων. Ανακύπτει όπως ακούγεται θέμα με το Γιώργο Μιχαηλίδη. Ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ίσως να μην αναλάβει ο αντιδήμαρχος σε θέματα ανάπτυξης και προγραμματισμού. Το ζήτημα που ανέκυψε θα ξεκαθαρίσει μόλις αποσαφηνιστεί η αλλαγή του νόμου στο συγκεκριμένο σημείο. Αφού αναγνωστεί η διάταξη όπως ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι συνεργάτες του Θόδωρου Μουριάδη πρόκειται να έχουν νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα. Στο μεταξύ ο κ. Μουριάδης αρχίζει τις επαφές με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στη συνάντηση της Δευτέρας εξήγησε στους συνεργάτες του (υποψηφίους του αλλά και καινούργιους δημοτικούς συμβούλους) πόσο σημαντική εξέλιξη είναι η αλλαγή στο νόμο του «Κλεισθένη». Περιμένει να διαβάσει συγκεκριμένα τι αλλάζει, που αλλάζει για να ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο σχετικά με τις επιλογές του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είπε ότι στα διοικητικά συμβούλια των νομικών προσώπων θα επιλεγούν να συμμετάσχουν και υποψήφιοι του συνδυασμού που δεν εξελέγησα. Με βάση αυτά που συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν στη συνάντηση της Δευτέρας, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιοι οι εκπρόσωποι της παράταξης θα αναλάβουν επικεφαλής στις σχολικές επιτροπές και στο Δημοτικό Ωδείο ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς προορίζεται για επικεφαλής στο νομικό πρόσωπο του δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη».

Διαβάστε επίσης