Φρούριο» το δικαστικό μέγαρο λόγω δίκης ακροδεξιών – αναρχικών . Αθώοι οι κατηγορούμενοι

 Φρούριο» το δικαστικό μέγαρο λόγω δίκης ακροδεξιών – αναρχικών . Αθώοι οι κατηγορούμενοι

Μία ακόμη φορά χθες, η συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εξ αιτίας υπόθεσης που είχε σχέση με παλαιότερα επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στην Καβάλα. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν εντονότατα και επειδή ένας εκ των κατηγορούμενων (προφυλακισμένος) ήταν ο κατηγορούμενος για τη ληστεία που έγινε προ ημερών σε ξενοδοχείο της πόλης.

Αυτές τις μέρες στο Δικαστήριο συναντάς συχνά δημοτικούς συμβούλους Καβάλας. Προσέρχονται κατά ομάδες προκειμένου να απολογηθούν με γραπτό υπόμνημα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής επί καταγγελίας που φέρεται να έκανε ο Άρης Βέρρος. Η καταγγελία του αφορά δαπάνες δημοτικών εκδηλώσεων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι τρεις συνεχόμενες μέρες προσέρχονται στο δικαστικό μέγαρο και καταθέτουν το υπόμνημα τους. Διάχυτη και φανερή είναι η αισιοδοξία τους ότι η καταγγελία τελικά θα τεθεί στο αρχείο.

Πριν από την υπόθεση ακροδεξιών- αντιεξουσιαστών το Τριμελές καταδίκασε νεαρό άνδρα (προφυλακισμένο) επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Του επέβαλε ποινή 40 ημερών την οποία μετέτρεψε με 5 ευρώ την ημέρα. Σε άλλη υπόθεση καταδικάστηκε νεαρός κάτοικος Ξάνθης για κλοπή καυσίμων από ρεζερβουάρ οχημάτων. Η υπόθεση αφορά περιστατικό του 2012, δικάστηκε μετά από έφεση. Ο κατηγορούμενος που παραδέχθηκε την πράξη του, πήγαινε βράδυ στο Χαλκερό. Έμπαινε κρυφά σε συνεργείο αυτοκίνητων κι έκλεβε το πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων που επισκευάζονταν. Ο επαγγελματίας- ιδιοκτήτης του συνεργείου δέχθηκε διαμαρτυρίες πελατών του, τα οχήματα των οποίων διορθώνονταν από μηχανική βλάβη αλλά δεν είχαν καθόλου καύσιμα! Του είπαν ότι η αξία του πετρελαίου ήταν 200 ή και 300 ευρώ! Με κάμερες έλεγξε την περιοχή της επιχείρησης του καταλήγοντας στο δράστη. Αυτός ισχυρίστηκε ότι ήθελε το πετρέλαιο για το σπίτι του, για να ζεστάνει την οικογένεια του. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με αναστολή.

Η δίκη ακροδεξιών – αντιεξουσιαστών

Δύο επεισόδια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς το 2014 απασχόλησαν το δικαστήριο. Κατά τη δικογραφία υπαίτιοι ήταν αντιεξουσιαστές. Με την έναρξη της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης των 4 κατηγορούμενων υπέβαλε διάφορες παρατηρήσεις αμφισβητώντας το σύνολο του κατηγορητηρίου. Ένας από τους κατηγορούμενους ήταν ο νεαρός που πρόσφατα συνελήφθη, κατηγορούμενος για τη ληστεία σε ξενοδοχείο της πόλης. Γύρω από τους κατηγορούμενους (2 εξ αυτών είναι προφυλακισμένοι) υπήρχαν 10 αστυνομικοί. Άλλοι παρακολουθούσαν την υπόθεση ευρισκόμενοι στο ακροατήριο και άλλη ομάδα αστυνομικών ήταν στο αίθριο του κτιρίου. Σημειώνουμε ότι την ώρα της δίκης ήταν στην αίθουσα δύο αστυνομικοί υποδιευθυντές Καβάλας! Αργά το μεσημέρι το δικαστήριο αθώωσε τους 4 κατηγορούμενους.

 

Διαβάστε επίσης