• 26 Απριλίου 2024,

Γιάννης Κοπανάκης στους 93,7 : « Το πιστεύουμε όλοι για την παραμονή μας»

 Γιάννης Κοπανάκης στους 93,7 : « Το πιστεύουμε όλοι για την παραμονή μας»

Δηλώσεις για την σπουδαία νίκη του Ατρόμητου Χαλκερού μέσα στην Ελευθερούπολη επί του Ορφέα έκανε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Κοπανάκης, την οποία χαρακτήρισε παλικαρίσια.

Εξέφρασε την άποψη ότι τελικά η ομάδα του θα τα καταφέρει και θα μείνει στην κατηγορία στα δυο ματς που απομένουν και είναι με την ΑΕΚ στο Χαλκερό και με την Αναγέννηση στα Λιμενάρια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Νίκη παραμονής στην Ελευθερούπολη;

Απάντηση: Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Παίζαμε στην έδρα της πιο ιστορικής ομάδας της κατηγορίας.  Ο Ορφέας μπήκε να παίξει για την ιστορία του και αυτός μας έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο. Η νίκη μας έχει μεγαλύτερη αξία, τα παιδιά παίξανε στα ίσια. Αν και ακουστήκανε πάρα πολλά μέσα στην εβδομάδα. Μπήκα στα αποδυτήρια του Ορφέα και τα παιδιά μου δώσανε συγχαρητήρια, δείχνοντας ότι το παλέψανε πάρα πολύ προς τιμήν τους.

Αισθανθήκαμε πολύ όμορφα που πήραμε τη νίκη, έστω στην εκπνοή του αγώνα.  Νομίζω ότι η ομάδα μας, κάνει φοβερή πορεία στο Β` γύρο. Σε 8 παιχνίδια έχουμε 4 νίκες και 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, η μια από την Πέρνη και μια από την Καρυά που ξεκίνησε από ανθρώπινο διαιτητικό λάθος.

Η ομάδα είναι μια οικογένεια.  Εφυγαν ορισμένοι παίκτες που είχαν το εγώ τους πάνω από την ομάδα.   Δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους ευατό.  Μετά τον Ιανουάριο είμαστε συνέχεια στο… κόκκινο. Δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Εχουμε φτάσει στο 100%.

Ερώτηση: Δίκαιη η νίκη με τον Ορφέα έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση;

Απάντηση: Νομίζω ότι ήταν δίκαιη η νίκη. Είχαμε πιο καθαρές φάσεις από τον Ορφέα Ελευθερούπολης. Ο Ορφέας είχε ένα καλό 20λεπτο σο Β` μέρος και για να πω την αλήθεια φοβήθηκα ότι θα χάναμε το ματς.

Υπήρχε ψυχραιμία από την ομάδα, η οποία αντέδρασε και στο τέλος κερδίσαμε. Δεν ήταν κάτι τυχερό και με τη Δόξα Θεολόγου πάλι στο τέλος κερδίσαμε. Τα παιδιά το παλεύουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό.   Είναι πιστοί στο πλάνο που έχουμε πριν την έναρξη και νομίζω ότι δικαιωθήκαμε στο τέλος και στο ματς με τον Ορφέα όπου και με ισοπαλία δε θα είχαμε ελπίδες παραμονής για τη συνέχεια.

Ερώτηση: Κερδίσατε έναν  τελικά αλλά έχετε δυο ακόμη τελικούς.

Απάντηση:  Σε όλα τα τελευταία παιχνίδια παίζουμε και από έναν τελικό.  Τα παιδιά παίζουνε στα ίσια.  Όλα ήταν τελικοί. Με Βύρωνα, με Καρβάλη, με Δόξα Θεολόγου, με Ορφέα.    Πάνω σε αυτό το θέμα τα παιδιά έχουν προσαρμοστεί, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.  Ότι μπορούν να κάνουν θα το κάνουν και θα πάμε μέχρι το τέλος.  Παίζουμε τώρα με την ΑΕΚ που έχει κάνει την καλύτερη της πορεία τα τελευταία 20 χρόνια. Νομίζω ότι η ΑΕΚ δεν προλαβαίνει την άνοδο.   Πρέπει να παίξουμε με το μυαλό και να κάνουμε πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Η ομάδα μας είναι πολύ γυμνασμένη.   Τα παιδιά τρέχουν ασταμάτητα.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις.

Μέσα από το τρέξιμο και την πίεση στον αντίπαλο, καλύπτουμε άλλες ατέλειες που έχουμε μέσα στο παιχνίδι μας.

Ερώτηση:  Κοντά στο θαύμα ο Ατρόμητος;

Απάντηση:  Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να σωθούμε στο τέλος.   Το πιστεύουν και τα παιδιά. Δεν υπάρχει  κάποιος που να πιστεύει ότι θα υποβιβαστούμε.

 

Διαβάστε επίσης