μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί έργο στο πεζοδρόμιο της οδού Κ. Παλαιολόγου, έργο που μοιάζει ατέλειωτο. Έσκαψε χαντάκι και δουλεύει σε αυτό, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η είσοδος στο πολύτιμο υπαίθριο παρκινγκ του κτιρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού. Το παρκινγκ αυτό αφορά κυρίως δημοτικούς υπαλλήλους. Είτε εργάζονται στο κτίριο, είτε όχι. Πως λοιπόν να εξυπηρετηθούν όταν η είσοδος είναι κλειστή λόγω των έργων;

Όταν κάποιος θέλει, βρίσκει τη λύση. Όσο «δύσκολη» κι αν είναι. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια (10 και πλέον) άνοιξε η κάτω πόρτα, από την κάτω πλευρά του κτιρίου (φωτογραφία). Μπαινοβγαίνουν ελεύθερα τα αυτοκίνητα. Εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες τους. Κι όλοι οι άλλοι- απλοί πολίτες- ας ψάχνουν μέρος να παρκάρουν (αν βρουν κι όποτε βρουν) ή ας πληρώνουν στο παρακείμενο χώρο στάθμευσης.

(Εντελώς συμπτωματικά χθες κάποιοι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, που κι αυτοί παρκάρουν πολύ κοντά στο χώρο της εργασίας του, διόρθωσαν τις σπασμένες πλάκες στο μπες- βγες της πυλωτής του Διοικητηρίου από την πλευρά της Ερυθρού Σταυρού. Οι σπασμένες πλάκες αυξήθηκαν, ήταν επικίνδυνες και για τα υπηρεσιακά οχήματα και για όλα τα άλλα που σταθμεύουν στην ίδια πυλωτή).

 

=======================================================================

 

Κάνουν καλά τη δουλειά τους όλοι οι κατηγορούμενοι, αιρετοί και πρώην αιρετοί του Δήμου Παγγαίου. Σε κάθε ευκαιρία πιέζουν τους 4 βουλευτές του Νομού προκειμένου να βρεθεί λύση για το γνωστό πρόβλημα των διμήνων. Η πίεση έχει θετικό αποτέλεσμα. Αν και δεν ήρθε ακόμη η ώρα της κρίσης.

 

Χθες ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος. Ισχυρίστηκε ότι θα πείσει τη ΝΔ να στηρίξει την λύση της τροπολογίας. «Πέταξε» το μπαλάκι στην άλλη πλευρά, αφού το ίδιο θα πρέπει να κάνουν με το Υπουργείο Εσωτερικών οι συνάδελφοι του. Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

 

Εδώ που τα λέμε δεν είναι μικρό πράγμα να υπάρξει σήμερα μια τροπολογία στην οποία θα συμφωνήσουν και η Κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η προσπάθεια συνεχίζεται αλλά μοιάζει να είναι σε καλό δρόμο.

 

Κάτι εντελώς άσχετο, κάτι αόριστο αλλά σημαντικό. Βοά ο κόσμος και στα 4 δημαρχεία. Έχει να λέει για τον «ελεγκτή». Για τον Καίσαρα που τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της οικογένειας του δεν πρέπει να είναι μόνο. Πρέπει και να φαίνονται τίμιοι. Κάτι συμφωνίες, κάτι συμβάσεις έγιναν «διάσημες» σε όλο το νομό. Κάτι «φωτογραφίες» που δεν έχουν τελειωμό. Νόμιμο; Νόμιμο. Ηθικό;

 

Το μέγα ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την αρχή, αν υπάρξει κάποιος, και δημοσιοποιήσει τα κοινά μυστικά…. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως και να γίνουμε διάσημοι σε όλη την χώρα! Λέγεται ότι το κακό παράγινε.

 

Στη συνεδρίαση της τη Δευτέρα 16 Απριλίου η Π.Ε.Δ. της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε για τη συμμετοχή εκπροσώπων της στα συνέδρια των Αθηνών. Αυτά που άρχισαν χθες, συνεχίζονται σήμερα. Τελειώνουν αύριο. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εγκρίνεται η μετακίνηση στην Αθήνα των 10 δημοτικών συμβούλων αντιπροσώπων. Ανάμεσα τους είναι οι Παπαντίδης Ιορδάνης, Βασίλης Ξουλόγης. Επιπλέον εγκρίνεται η μετακίνηση στην Αθήνα ακόμη 8 δημοτικών συμβούλων, ανάμεσα στους οποίους είναι οι Γιώργος Φιλόσογλου, Κωστής Σιμιτσής.

 

Με λίγα λόγια  συνολικά 4 δημοτικοί σύμβουλοι δύο δήμων του Νομού θα είναι στο συνέδριο ή μάλλον στα συνέδρια αυτών των ημερών. Οι Δήμαρχοι μπορούν να κινηθούν μόνοι τους, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε απόφαση της ΠΕΔ της ΑΜΘ. Τα έξοδα άλλωστε του κάθε Δημάρχου τα πληρώνει ο Δήμος από τον οποίο προέρχεται.

 

Με πρόσφατη απόφαση της η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κ. Σταυρούλα Δαδάκη εγκρίνει εργασίες που ετοιμάζεται να κάνει στα Λασπόλουτρα η δημοτική επιχείρηση Δημωφέλεια. Αυτές είναι εσωτερικές, στη διακόσμηση του εστιατορίου. Οι εργασίες εγκρίνονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα επιφέρουν καμία αλλαγή στην ήδη εγκεκριμένη μελέτη του κελύφους του κτιρίου.

 

Συνεχίζεται η άτυπη προεκλογική περίοδος στη ΝΟΔΕ Καβάλας. Καθημερινές σχεδόν είναι οι επαφές του κ. Χρήστου Χρηστακάκη με όσους πιστεύει ότι μπορούν να τον βοηθήσουν. Κάνει ότι μπορεί (και αυτός) για να εκλεγεί στη νέα νομαρχιακή επιτροπή. Καλή επιτυχία.

 

Ο Δήμος Καβάλας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα της ΒΦΛ σε υπηρεσία του, σχετικά με τα φίλτρα (αλλιώς «πλυντήρια»).  Ο Μάκης Παπαδόπουλος με δύο ανακοινώσεις του και μία δήλωση του Μιχάλη Καπέτη επιμένει. Ποιόν να πιστέψουμε; Κανονικά, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, ο «Τόπος της Ζωής μας» πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος. Ο δε κ. Καπέτης να μιλήσει «ανοιχτά», σταράτα. Υπάρχει ή δεν υπάρχει αίτηση;

 

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αποστόλου Θωμά η Δήμαρχος ήταν την Κυριακή στο Ζυγό. «Της ζητήσατε βοήθεια για τα προβλήματα του χωριού;» ρωτήσαμε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Λεωνίδα Βουδούρη. «Φυσικά και η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη» απάντησε.

 

Για το νερό του Ζυγού το Καλοκαίρι, η κ. Τσανάκα φέρεται να υποσχέθηκε νέα γεώτρηση. Η οποία περιγράφηκε να γίνει στο Νέο Ζυγό. Ο κ. Βουδούρης ζήτησε να αποκατασταθεί και να λειτουργήσει νόμιμα η παιδική χαρά του χωριού, η Δήμαρχος απάντησε ότι το δημοτικό έργο θα ξεκινήσει σύντομα.  «Τρία χρόνια η παιδική χαρά στο χωριό μας δεν λειτουργεί» είπε επίσης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

 

Διαψεύδεται η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία αποχώρησε από το εργοστάσιο ο κ. Τσάρας. Η πληροφορία προέρχονταν από εκπροσώπους της Νέας Καρβάλης αλλά δεν είναι αλήθεια. Ο κ. Τσάρας είναι εδώ. Καλό νέο για την εταιρία, την Καβάλα, την Νέα Καρβάλη.

 

Με μεγάλη καθυστέρηση λειτούργησαν το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας τα φώτα των δρόμων. Τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη. Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, βοήθησαν έτσι τον ΔΕΔΔΗΕ να ψάξει και να βρει την βλάβη αρκετά γρήγορα. Κι επειδή τα φώτα άναψαν αργά τη Δευτέρα, έσβησαν ενώ είχε ξημερώσει την Τρίτη το πρωί….

 

Δύο φορές ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αποτόλμησε πρόβλεψη για την ολοκλήρωση του έργου της Ιχθυόσκαλας. Αυτό το διάστημα «έπεσε» έξω και η δεύτερη του πρόβλεψη. Δεν είχε υπολογίσει το Υπουργείο, που ως γνωστόν έδωσε παράταση στον ανάδοχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Κάτι περισσότερο ξέρει η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Όταν την ρωτάς για το χρονοδιάγραμμα ενός έργου, πάντα αποφεύγει να απαντήσει συγκεκριμένα.

 

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας έκανε δώρο στο ΠΕΔΙ ΕΟΠΥΥ Καβάλας. Ένα μεταχειρισμένο φωτοτυπικό μηχάνημα. Η δωρεά έγινε αποδεκτή, αφού πρώτα το θέμα απασχόλησε την Αθήνα. Τίποτα δεν ξεφεύγει των Αθηνών….

 

Μεγάλος καημός του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Γκόνη η απαραίτητη γενναία στήριξη του Φεστιβάλ Φιλίππων από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Με κάθε νέο πρόεδρο κάνει μια νέα προσπάθεια για όσο το δυνατό περισσότερη στήριξη. Ο Π. Πετρόπουλος είχε απευθυνθεί στον κ. Μαρκόπουλο. Τώρα η προσπάθεια έγινε κατευθείαν στον κ. Μέτιο.

 

Διαβάζουμε το σχετικό, χθεσινό δελτίο τύπου. Κάθε φορά κι ένα βήμα μπροστά. Κάτι περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση. Δεν μπορεί, κάποια στιγμή η Κομοτηνή θα καταλάβει τι εστί «Φεστιβάλ Φιλίππων». Κάποια στιγμή, κάποιος πρόεδρος και κάποιος καλλιτεχνικός διευθυντής θα πάρουν αυτό που αξίζει.  (Αν ακούσαμε καλά, από τα περσινά 10.000 ευρώ φέτος η Περιφέρεια ΑΜΘ σκοπεύει να δώσει στο Φεστιβάλ διπλάσιο ποσό).

 

Μήνυμα με ευχάριστο περιεχόμενο από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φιλόσογλου: «700 περίπου επισκέπτες στην πόλη μας το διήμερο 21-22 Απριλίου. Ο Δήμος Καβαλας, η Δημωφελεια και ο ΝΟΚ, συνδιοργανώνουν μια εξαιρετική διεθνή κολυμβητική συνάντηση. 120 αθλητες και 6 ομάδες από το εξωτερικό και συνολικά 500 μικροί αθλητες και εκατοντάδες συνοδοί και επισκέπτες ξανά στην πόλη μας».

 

Είναι αδύνατο να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Την ίδια απογευματινή ώρα η κ. Δήμαρχος μιλά στην εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για το νέο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού. Άρα η συνεδρίαση θα μετατεθεί. Συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα είχε «προαναγγείλει» ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Γραμμένος. Δεν υπολόγισε ωστόσο στη βιβλιοπαρουσίαση.

 

Το Σάββατο και την Κυριακή επανέρχεται το θέατρο στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Πρόκειται για μαθητική παράσταση από το 1ο Λύκειο. Τα παιδιά παρουσιάζουν το έργο «Ο Γενικός Γραμματεύς». Κείμενο του Ηλία Καπετανάκη.  Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης