• 25 Απριλίου 2024,

Η 14η παράταση θα είναι η τελευταία;

 Η 14η παράταση θα είναι η τελευταία;

Στις 7:00 σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει στο δημαρχείο, για όγδοη φορά από την αρχή του έτους, το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Είναι πιθανό να υπάρξει συζήτηση πριν από την ημερήσια διάταξη, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι και αυτή η συνεδρίαση θα έχει προεκλογικό χρώμα. Πάντως από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που είναι μόνο 22 ξεχωρίζει η 14η παράταση για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του κτηρίου της Μεγάλη Λέσχης.

Έχουν προηγηθεί ήδη 13 παρατάσεις και η πιο πρόσφατη, η 13η δηλαδή, λήγει την περίοδο που διανύουμε. Η υπηρεσία εν μέρει αποδέχεται τους ισχυρισμούς του αναδόχου που ζητά παράταση τριών μηνών λόγω κρύου και χιονοπτώσεων. Ωστόσο η υπηρεσιακή εισήγηση δίνει μικρότερη παράταση και ειδικότερα έως τις 10 Απριλίου. Ένας λόγος που επισημαίνεται ότι προκάλεσε καθυστέρηση στο έργο ήταν η εξεύρεση νέου συντηρητή εκ μέρους του αναδόχου, διαδικασία που διήρκησε περίπου τρεις μήνες.

Στην ίδια συνεδρίαση θα οριστεί επιτροπή παραλαβής ελέγχου ποιότητας υλικών για την κατασκευή του έργου στο κτήριο του πρώην ΕΟΚ. Το συγκεκριμένο φιλόδοξο δημοτικό έργο που επίσης καθυστέρησε έχει υπογεγραμμένη σύμβαση, δηλαδή βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 Ιανουαρίου. Θα δοθεί παράταση δύο μηνών, έως τις 24 Μαΐου, στο έργο ανάπλασης δημοτικού οικοπέδου επί της οδού Ισμήνης.

Επίσης, θα ικανοποιηθούν αιτήματα συμπολιτών στους οποίους θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση με βοήθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα ικανοποιηθούν 42 αιτήσεις και θα διανεμηθεί συνολικό ποσό είκοσι χιλιάδων ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης