Οι 3 βουλευτές στη νέα υφυπουργό οικονομικών

 Οι 3 βουλευτές στη νέα υφυπουργό οικονομικών

 

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου, ανακοινώνοντας την πρόσφατη κοινή επίσκεψη του ιδίου και των συναδέλφων του στη νέα υφυπουργό οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν ζητήματα της πόλης και ευρύτερα της περιφερειακής ενότητας.

Ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε ότι την τρέχουσα εβδομάδα που ολοκληρώνεται αύριο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν για λίγες ημέρες στην Αθήνα, αντίθετα ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας. Συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο της συναντήσεως με τη νέα υφυπουργό οικονομικών θίχτηκαν θέματα όπως η αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού νοσοκομείου και η Καλαμίτσα. Θετική χαρακτήρισε τη συζήτηση ο κ. Παπαφιλίππου και μετέφερε τη διαβεβαίωση ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα προχωρήσουν προς την ορθή κατεύθυνση. Ο βουλευτής παρατήρησε: «Περιμένουμε την ουσία και πιστεύω πως δε θα αργήσει. Ειδικά το θέμα του παλιού νοσοκομείου θα λυθεί».

Αναφορικά με το ζήτημα της ΒΦΛ. Ο κ. Παπαφιλλίππου παραδέχθηκε ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα δεν υπήρξαν νεότερες εξελίξεις επεσήμανε ωστόσο ότι οι απολυμένοι θα πληρωθούν το βοήθημα που τους υποσχέθηκε το κράτος στο προσεχές δεκαήμερο. Είπε επίσης ότι θέματα της Καβάλας που αφορούν στην κυβέρνηση καθυστερούν και λόγω του ανασχηματισμού.

Σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ο καβαλιώτης βουλευτής δήλωσε πως η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπρέπειά της και βγαίνει από την αφάνεια. Τέλος, για τα προβλήματα του συνεταιρισμού ιδιοκτητών ταξί EUROTAXI ο κ. Παπαφιλίππου αποσαφήνισε ότι σε σχέση με το χρέος της περιφερειακής ενότητας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν και πράττουν ότι είναι δυνατό.

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εκδόθηκε και το ακόλουθο σχετικό δελτίο τύπου:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ της νέας υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου και των τριών βουλευτών Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν οι εκκρεμότητες των διεκδηκήσεων του Δήμου Καβάλας σε συγκεκριμένα ακίνητα (παλιό Νοσοκομείο, Ακτή Καλαμίτσα, Δικαστικό Μέγαρο, Παραλιακό Μέτωπο). Η κυρία Υφυπουργός ενημερώθηκε για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά ενώ τόνισε πως κάποια από τα επιμέρους θέματα βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Επιπρόσθετα, οι βουλευτές επανέφεραν το ζήτημα των κατόχων δημοσίων κτημάτων, που χρόνια έχουν εκφράσει το πρόβλημα τους (σχετικά με τους τίτλους ιδιοκτησίας των οικοπέδων) χωρίς ωστόσο να δοθεί οριστική λύση. Ειδικότερα στην περιοχή της Καβάλας, οι πολίτες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αρκετοί και περιμένουν να βγουν από το φαύλο κύκλο της αναμονής.

Η κ. Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των βουλευτών στις αρμόδιες υπηρεσίες και υποσχέθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία θα συζητηθεί η εξέλιξη των θεμάτων που τέθηκαν.

Οι βουλευτές Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ,

Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Κώστας Μορφίδης

Γιώργος Παπαφιλίππου

Διαβάστε επίσης